A szeviép pénze

2019.03.27. 13:38

Most mindenki láthatja Ujhelyi István felújított kúriáját

Baranyi Sándor, a Szeviép volt vezetője korábban azt állította: a szocialista politikus szőregi házának felújítását a Szeviép finanszírozta egy közbeiktatott cégen keresztül. Most képek is készültek az épületegyüttesről.

Baranyi Sándor, a Szeviép volt vezetője korábban azt állította: Ujhelyi István szőregi házának felújítását a Szeviép finanszírozta egy közbeiktatott cégen keresztül. A volt vezérigazgató részletesen is beszélt erről, elmondása szerint külön kapcsolattartó intézte a képviselő házának 30-40 milliós felújítását. Az Origo a Szegedma cikkére hivatkozva közli azokat a fotókat, melyek arról a házról készültek, amiről Baranyi beszélt.

Összesen 30-40 millió forintból a Szeviép finanszírozta Ujhelyi István házfelújítását – állítja Baranyi Sándor, aki szerint a hatalmas telken álló ingatlant kívül-belül teljesen felújították, a nyilászáróktól kezdve a fűtési rendszeren át, az energetikai hálózatig mindent kicseréltek és újjávarázsoltak – idézi a Szegedma cikkét az Origo. Az alább látható házról van szó, amiben egyébként már nem lakik Ujhelyi István, mivel elvált a feleségétől.

Fotó: szegedma.hu

A hatalmas telken álló ingatlan első részében a nagy családi ház áll,

mögötte pedig egy wellnessrészleg egy különálló házban: jacuzzival, úszómedencével és kondigépekkel.

A cikk rámutat: nagy bulikra nemcsak a wellnessrészleg lehetett azonban alkalmas, hanem az a borospince is, ami a hatalmas kert közepén áll. Ez domborodik ki a földből, egy kő lépcsősor vezet le oda.

A kert legvégében pedig egy privát tó is van, ez igen ritkaságnak számít a homokos talajon. A tavat egy pihenőpark veszi körül kisebb erdővel és sétánnyal.

Az Origo felidézi: a szegedi Fidesz felszólította Ujhelyit, hogy álljon ki és valljon színt, mint ahogy az országos kormánypártok is reagáltak a furcsa felújítás botrányos hírére. Ujhelyi a Facebookon tagadta Baranyi állításait, de dokumentumokkal (például számlákkal) nem igazolta a mondandóját.

Fotó: szegedma.hu

A Szegedma viszont úgy tudja, Baranyi Sándor dokumentumokkal tudja igazolni, hogy milyen konstrukcióban és pontosan mennyi pénzt költöttek el a ház felújítására – zárja cikkét az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában