enyhébb előírások

2021.02.03. 11:28

Munkahelyi bölcsődék működtetésére biztat Novák Katalin

Még az idén kiírják azokat a fejlesztési forrásból megvalósuló pályázatokat, melyeken keresztül támogatást adnak.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter arra biztatja a munkaadókat, hogy működtessenek munkahelyi bölcsődéket. Novák Katalin szerdán a Facebook-oldalán bejelentette, az ilyen bölcsődék létrehozására több milliárd forintos összegű pályázatot írnak ki.

Közölte, még az idén kiírják azokat a fejlesztési forrásból megvalósuló pályázatokat, melyeken keresztül támogatást adnak a munkahelyi bölcsődék létrehozásához.

Ismertetése szerint egy munkahelyi bölcsőde egy csoportjába legfeljebb hét gyermek járhat, ám egy nagyobb munkahelyen lehet akár több csoport is. Mint mondta, munkahelyi bölcsődéket nem olyan bonyolult létrehozni és működtetni, mint a hagyományos bölcsődéket, mert az előírások nem olyan szigorúak.

„Mindenkit arra biztatok”, hogy munkaadóként hozzon létre bölcsődét, a munkavállalókat pedig arra, hogy biztassák főnökeiket, a cégtulajdonosokat, hozzanak létre munkahelyi bölcsődét, hogy oda vihessék gyermekeiket, ha arra szükség van – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin elmondta, Magyarországon a munkahelyi bölcsődék valamiért nem ismertek, nem elterjedtek, ezért az elmúlt években jelentősen emelték ezek támogatását; jelenleg a finanszírozásuk már hétszer nagyobb, mint négy évvel korábban.

Tájékoztatásuk szerint a munkahelyi bölcsődékre biztosított támogatás fajlagos összegét az elmúlt években több lépésben emelték. 2017-ben 103 800 forint volt az évente egy gyermekre fordított támogatás, mostanra ezt 758 ezer forintra emelték – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában