Jemen

2018.04.23. 09:58

Násznépet bombázott a szaúdi vezetésű koalíció

Legkevesebb 40 ember meghalt vagy megsebesült abban a légicsapásban, amelyet a szaúdi vezetésű nemzetközi katonai koalíció harci repülőgépei mértek egy esküvőre.

Szanaa, 2018. április 8. Gépfegyveres jemeni nõk tüntetnek a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség légicsapásai ellen a jemeni fõvárosban, Szanaában 2018. április 7-én. Szaúd-Arábia térségbeli arab szövetségeseivel 2015. március 26-án indított hadmûveletet Jemenben az Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök ellen harcoló és Irán támogatását élvezõ síita húszi lázadók visszaszorítására. (MTI/EPA/Jahja Arhab)

Fotó: Jahja Arhab

Legkevesebb 40 ember meghalt vagy megsebesült Jemenben abban a légicsapásban, amelyet a szaúdi vezetésű nemzetközi katonai koalíció harci repülőgépei egy esküvőre mértek – tudatták a helyi hatóságok hétfőn.

Egy helyi televíziós csatorna közlése szerint a vasárnap esti támadás halálos áldozatainak száma meghaladja a húszat.

Mohamed al-Asvál a helyi egészségügyi hatóságoktól úgy nyilatkozott, hogy tucatnyi sebesült állapota válságos. A biztonsági erők egyik tagja elmondta: a harci gépek kétszer is csapást mértek a násznépre az ország északnyugati részén, Haddzsa kormányzóságban.

Szaúd-Arábia és szövetségesei 3 évvel ezelőtt avatkoztak be a jemeni polgárháborúba a nemzetközileg elismert kormányzat oldalán, miután az Irán támogatását élvező, síita lázadók – a húszik – elűzték a kabinetet a jemeni fővárosból.

A sajtó közlése szerint a vasárnapi csapást megelőzően a húszik két rakétát lőttek ki szaúd-arábiai célpontokra, de ezek nem okoztak kárt.

Borítókép: Gépfegyveres jemeni nők tüntetnek a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség légicsapásai ellen a jemeni fővárosban, Szanaában 2018. április 7-én. Szaúd-Arábia térségbeli arab szövetségeseivel 2015. március 26-án indított hadműveletet Jemenben az Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök ellen harcoló és Irán támogatását élvező síita húszi lázadók visszaszorítására. (MTI/EPA/Jahja Arhab)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában