fertőzésveszély

2020.03.04. 12:14

Nem jön lengyel különvonat a március 15-ei ünnepségre

A járvány miatt kénytelenek törölni a nyolcadik alkalommal Varsóból és Krakkóból indítandó különvonatot.

Varsó, 2018. március 13. Magyarország és a magyar kormány szimpatizánsai a Gazeta Polska lengyel hetilap klubjainak szervezésében Budapestre indulnak vonattal Varsóból 2018. március 13-án. A lengyel csoport az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken vesz részt a magyar fõvárosban. (MTI/EPA/Leszek Szymanski)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Leszek Szymanski

A koronavírus-fertőzés lengyelországi megjelenése miatt törlik a március 15-ei budapesti ünnepségre készülő lengyelek különvonatát – jelentette be Tomasz Sakiewicz, a magyar Civil Összefogás Fórummal együttműködő Gazeta Polska konzervatív hetilap főszerkesztője szerdán.

Közölte: a lap köré szerveződött lengyelországi klubok kénytelenek törölni a nyolcadik alkalommal Varsóból és Krakkóból indítandó különvonatot.

Magyarország és a magyar kormány szimpatizánsai a Gazeta Polska lengyel hetilap klubjainak szervezésében Budapestre indulnak vonattal Varsóból 2018. március 13-án
Fotó: Leszek Szymanski / MTI/EPA

Tomasz Sakiewicz a „rendkívül nehéz” döntés megértését kérte magyarországi barátaiktól, közölve, hogy „jelképesen” azért jelen lesznek Budapesten.

Borítókép: Magyarország és a magyar kormány szimpatizánsai a Gazeta Polska lengyel hetilap klubjainak szervezésében Budapestre indulnak vonattal Varsóból 2018. március 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában