Fehér Ház

2017.08.13. 20:34

Nem nyilatkozott egyértelműen Donald Trump a Charlottesville-i zavargásokkal kapcsolatban

A Fehér Ház szóvivője vasárnap közleményben kellett leszögezze, hogy Donald Trump elnök a fehér fajgyűlölőket és a neonácikat is elítélte szombati nyilatkozatában.

A Fehér Ház szóvivője közleményében azokra a bírálatokra válaszolt, amelyek szerint az elnök hibázott, amikor szombati nyilatkozatában általában ítélte el az erőszakot, és nem nevezte néven a fehér fajgyűlölőket, a neonácikat és a Ku Klux Klan tagjait.

A szóvivő leszögezte: amikor Donald Trump szombaton „erőteljesen elítélte az erőszak, a fanatizmus és a gyűlölet minden megnyilvánulását, akkor természetesen ebbe beleértette a fehér fajgyűlölőket, a Ku Klux Klan tagjait, a neonácikat és valamennyi szélsőséges csoportot”.

Az amerikai elnök szombaton először Twitter-üzenetben, majd nyilatkozatban ítélte el a virginiai Charlottesville városában – egy konföderációs szobor eltávolítása elleni tiltakozásként szervezett megmozduláson – kirobbant, halálos áldozatokkal járó erőszakot. „A nemzet iránti szeretet és az egymás iránti jóérzés” jegyében egységre, összefogásra szólította fel az amerikaiakat. Állásfoglalásaiban azonban nem nevezte néven a felelősöket, hanem általában ítélte el az erőszakot és a gyűlöletet. Ezért demokrata párti és republikánus politikusok egyaránt bírálták.

Vasárnap Twitter-üzenetben reagált Ivanka Trump, az elnök lánya és tanácsadója is a szombaton történtekre. „Nem szabad, hogy a társadalomban helye legyen a rasszizmusnak, a fehér felsőbbrendűségnek és a neonáciknak” – fogalmazott mikroblog-bejegyzésében Ivanka Trump.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában