Mun­ka­idő-be­osz­tás

2018.12.11. 15:22

Orbán Viktor: a kormány a munkások oldalán áll

A munkásokat pedig az a gazdaságpolitika védi, amely munkaerő-keresletet teremt.

A mun­ka­idő-be­osz­tás ön­kén­tes meg­vál­toz­ta­tá­sá­ról szóló tör­vény a mun­ká­sok ér­de­két szol­gálja – je­len­tette ki a mi­nisz­ter­el­nök az Or­szág­ház­ban ked­den egy televíziós stábnak nyilatkozva.

Orbán Viktor a szakszervezeti tiltakozásokkal kapcsolatban a ripost.hu összefoglalója szerint közölte:

figyel a szakszervezetekre, tiszteli őket, de nincs igazuk ebben az ügyben, mert a túlmunka vállalása önkéntes, az előterjesztés védi a munkásokat, és lehetővé teszi, hogy aki akar, többet dolgozhasson és többet kereshessen.

Lehet, hogy ez a szakszervezeteknek nem érdeke, de a munkásoké mindenképpen, és a kormány a munkások oldalán áll- tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a munkaadók kényszeríthetik a dolgozókat, hogy vállaljanak túlmunkát, különben elbocsátják őket, a kormányfő azt mondta: Magyarországon ma munkaerőhiány van.

A munkásokat az a gazdaságpolitika védi, amely munkaerő-keresletet teremt, és a munkások most már több lehetőség között választhatnak.

„Azért dolgozom, hogy minél több lehetőség között választhassanak, mert (...) annál inkább ki tudnak állni az érdekeikért”

- hangsúlyozta.

Orbán Viktor szerint a törvénymódosítás leginkább a kis- és középvállalkozásoknál dolgozókat segíti, ha többet akarnak dolgozni, de jelenleg „buta bürokratikus akadályok miatt” nem tehetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában