Régi barátság

2019.05.15. 19:18

Orbán Viktor és Milos Zeman: a V4-ek egysége közös érdek

A visegrádi országok együttműködéséről, nemzetközi ügyekről, valamint a magyar-cseh gazdasági kapcsolatokról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Milos Zeman cseh államfő Budapesten, a Karmelita kolostorban a magyar és a cseh kormány több miniszterének részvételével – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest, 2019. május 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Milos Zeman cseh köztársasági elnök (b) és Orbán Viktor kormányfõ Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország és Csehország kapcsolataiban nincsenek problémás ügyek, a két ország kormánya közötti együttműködés minden területen kiváló, beleértve a V4-keretben és az uniós politikában folytatott közös munkát is.

A visegrádi országok összetartásának és egységének fontosságát mindketten kiemelték. A megbeszélésen értékelték az aktuális világpolitikai kérdéseket és uniós ügyekről is szót ejtettek – közölte a sajtófőnök.

Orbán Viktor és Milos Zeman megállapította: Csehország és Magyarország egymás kiemelt stratégiai partnerei, a kétoldalú áruforgalom 2018-ban rekordértéket ért el. Megállapodtak az együttműködés további erősítésében olyan területeken, mint az atomenergetikai együttműködés és a turisztikai kapcsolatok fejlesztése – mondta Havasi Bertalan.

A cseh államfő 21 éve tartó barátságuk jeleként a bő két évtizeddel ezelőtti első találkozásukról készült fényképekkel kedveskedett a magyar kormányfőnek, aki Facebook-oldalán posztolt videót a találkozásról:

Borítókép: Milos Zeman cseh köztársasági elnök (b) és Orbán Viktor kormányfő Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában