ismeretlen cél

2020.05.27. 22:17

Oroszországban titkos fegyvergyártó műhelyeket lepleztek le

A rajtaütések során Kalasnyikov típusú gépkarabélyokat, orvlövész puskákat, gránátvetőket, 35 gránátot és 16 ezer lőszert koboztak el.

Az orosz belbiztonsági szolgálat (FSZB) rajtaütött 13 illegális fegyvergyártó műhelyen Moszkvában és kilenc másik régióban – jelentették be szerdán hivatalosan.

A szolgálat tájékoztatása szerint a rajtaütések során Kalasnyikov típusú gépkarabélyokat, orvlövész puskákat, gránátvetőket, 35 gránátot és 16 ezer lőszert koboztak el. A műhelyekben II. világháborús fegyverek felújítása is folyt.

A RIA Novosztyi állami hírügynökség videófelvételén látszik, hogy állig felfegyverzett egyenruhás ügynökök embereket tartóztatnak le, és amerikai, valamint német gyártmányú berendezéseket foglalnak le. A letartóztatottak száma nem ismeretes, mint ahogy az sem, hogy a műhelyekben kinek a számára gyártották a fegyvereket, és milyen céllal.

Szakértők szerint bűnözők nagy mennyiségű fegyverhez jutottak a Szovjetunió felbomlását kísérő zavaros helyzetben.

Oroszországot ismételten azzal vádolják, hogy fegyvereket szállít konfliktusövezetekbe. Moszkva elutasító válasza szerint az ilyen fegyverek megtalálhatók a feketepiacokon, és orosz fegyvereket világszerte lehet vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában