minden eszközt élesítenek

2018.08.06. 11:07

Országosan izzítják a traffipaxokat a rendőrök

Hétfőtől vasárnapig országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség a gyorshajtók kiszűrésére – mondta Jámbor István ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője.

Forrás: mti

Az akciót a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) éves terve alapján hajtják végre, és Európa szinte valamennyi országában megtartják – közölte az ezredes az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Hozzátette: az ellenőrzéskor szinte az összes sebességellenőrző eszközt használják, így megnő a feltárt jogsértések száma.

Szólt arról is, hogy nem a bírsággal fenyegetés, hanem a tettenérés valószínűsége hat a gyorshajtókra, az, hogy lelepleződik a gyorshajtásuk, aminek következménye is van. Felidézte: az objektív felelősség bevezetésével nem változott a feltárt jogsértések száma, de amíg korábban csak az esetek tizedében követte a jogsértést büntetés, az objektív felelősség bevezetése óta minden esetben.

Borítókép: Illusztráció

MTI Fotó / Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában