Illegális bevándorlás

2021.07.21. 19:32

Öt embercsempészt és negyvenhárom határsértőt fogtak el Bács-Kiskunban

Öt menekülő moldovai embercsempészt és negyvenhárom határsértőt fogtak el a rendőrök Baja, Bácsborsód és Érsekcsanád térségében szerdán – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint a rendőrök szerda hajnalban intézkedés alá vontak négy autót, amelyek vezetői az ellenőrzés előtt elmenekültek a helyszínről. A járművekben összesen negyvenhárom migránst találtak. Mindegyikük szír állampolgárnak vallotta magát, de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Később a rendőrök Baján igazoltattak egy moldovai állampolgárt, aki ugyan egyedül utazott, de a körülmények arra utaltak, hogy a férfi illegális migránsokat szállított az autóban.

A négy, korábban ellenőrzött jármű sofőrjeinek felkutatása is eredményre vezetett: egyiküket egy erdőben találták meg, a többieket pedig egy osztrák rendszámú, lesötétített mikrobuszban.

A néhány óra alatt elfogott öt moldovai férfit őrizetbe vették és ellenük nyomozás indult, a gyanú szerint ugyanis az autókban utazókat Nyugat-Európába akarták csempészni.

A feltartóztatott határsértőket a meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában