Fenyegetés

2018.01.15. 06:03

A pápalátogatás előtti napokban ért támadás több templomot Chilében

Templomot támadtak meg ismeretlenek Chile középső részén vasárnap, egy nappal Ferenc pápa látogatása előtt – közölte a helyi sajtó. 

Csak kisebb károk keletkeztek a Szent Augusztin-templomban a fővárostól, Santiagótól 70 kilométerre északra fekvő Melipilla településen – írta az Emol hírportál.

Az incidenst szombaton négy templom elleni – gyújtogatással kísért – támadás előzte meg, további két esetben a tetteseknek nem sikerült lángra lobbantani a templomépületet.

A vasárnap történt gyújtogatásnál az elkövetők egy festékszóróval írt feliratot hagytak hátra, az állt rajta: „Az egyetlen templom, amelyik fényt hoz, az, amelyik lángban áll.” Hasonló feliratok jelentek meg templomi épületeken Spanyolországban az 1936-1939-es polgárháború idején.

A hatóságok azt gyanítják, hogy a szombati gyújtogatások mögött a mapuche indián törzs emberei állhatnak, akik az ország déli részén a földkisajátítások ellen tiltakoznak. A támadók a pápai látogatásra vonatkozó írásokat is hátrahagytak a helyszínen. Ebben veszélyesen megfenyegették a katolikus egyházfőt.

A pápa január 15. és 18. között tesz apostoli látogatást Chilében. A főváros mellett meglátogatja Temuco déli várost, ahol misét mutat be, illetve találkozik mapuche lakosokkal. Felkeresi egyben az ország északi részén fekvő Iquique várost is. A Santiago de Chilében kedden tartandó miséjén több mint félmillió résztvevőre számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában