Járvány

2020.05.11. 11:07

Példamutatóan bonyolították le a tanárok a vizsgákat

A kormány nevében köszönetet mondott a magyar pedagógus karnak Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki hétfőn Budapesten azt mondta: a tanárok példamutató módon szervezték meg és bonyolították le az érettségi vizsgákat.

Budapest, 2020. május 11. Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke (b), Hajnis Éva tankerületi igazgató (b2) és Karacs Zsuzsanna, a gimnázium igazgatója (j) fogadja a látogatóba érkezõ Kásler Miklóst, az emberi erõforrások miniszterét (b3) valamint Maruzsa Zoltán köznevelésért felelõs államtitkárt (j2) a Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnáziumban a német nemzetiségi nyelv és irodalom érettségi vizsga napján, 2020. május 11-én. Kásler Miklós a kormány nevében köszönetet mondott a magyar pedagógus karnak, amiért a tanárok példamutató módon szervezték meg és bonyolították le az érettségi vizsgákat. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós a XII. kerületi Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnáziumban tett látogatása után újságírók előtt úgy fogalmazott:

a koronavírus-járvány miatt az érettségi vizsgák lebonyolítása különleges előkészületeket igényelt, és „a magyar pedagógus kar jelesre vizsgázott szervezettségből, lelkesedésből és elkötelezettségből”.

Kiemelte: a járvány miatt új oktatási rendszert próbálhatott ki az ország, néhány héten keresztül a távoktatást.

Mindnyájunk meglepetésére, a kezdet nehézségei mellett, számos pozitív tapasztalatra tettünk szert, amelyeket lehet hasznosítani a későbbiekben is

- mondta a miniszter.

Kásler Miklós közölte, a kormányzat annyit tett, hogy a vizsgák lebonyolításához biztosította a feltételeket: kidolgozták a járványügyi szabályokat, az érettségiző diákoknak 442 ezer maszkot, a tanároknak 147 ezer maszkot és gumikesztyűt bocsátottak rendelkezésre, továbbá mintegy 20 ezer flakon fertőtlenítő szert juttattak el az iskolákba.

A járvánnyal kapcsolatos intézkedések között említette még, hogy

az érettségik egy órával később kezdődtek és kezdődnek annak érdekében, hogy a diákok el tudják kerülni a munkába járókkal a csoportosulást, és a vizsgák alatt egy teremben legfeljebb tízen lehetnek.

Kásler Miklós elmondta, hogy több mint 72 ezren írták meg a matematika, körülbelül 70 ezren a magyar és a történelem, mintegy 50 ezren az angol és körülbelül 13 ezren a német érettségit. A hátralevő érettségi tantárgyak vizsgáin már csak kisebb létszámban jelennek meg diákok, ezért már most mérleget lehet vonni.

A lemondások, visszalépések aránya ugyanannyi volt, mint az utolsó években, körülbelül 3 százalék – közölte.

Borítókép: Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke (b), Hajnis Éva tankerületi igazgató (b2) és Karacs Zsuzsanna, a gimnázium igazgatója (j) fogadja a látogatóba érkező Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét (b3) valamint Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárt (j2) a Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnáziumban a német nemzetiségi nyelv és irodalom érettségi vizsga napján, 2020. május 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában