sikeres együttmőködés

2019.06.08. 13:03

Sikerült csökkenteni a Duna vízszintjét

A szlovák vízügyi szervezet szombat hajnalban végrehajtott vízvisszatartási intézkedése eredményeként a vízszintcsökkenés várhatóan az esti órákban éri el Budapestet – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője csütörtök este az M1-en beszélt arról, hogy az OVF kezdeményezte a szlovák vízügynél, hogy a Duna vízhozamának részleges visszatartásával segítsék az árhullám apadásának meggyorsítását, hogy ki tudják emelni a Hableány roncsát Budapesten.

A kemma.hu értesülései szerint már érződik a Dunán, hogy Szlovákia másodpercenként ezer köbméterrel visszafogta a határfolyó vízhozamát szombat hajnali egy és öt óra között Bősnél, ugyanis Nagybajcsnál több mint hatvan centit apadt a Duna, Gönyűnél negyvenet, Komáromnál 21-et ugyanennyi idő alatt.

A vízhozam csökkentése után körülbelül 12 órával remélhetőleg kellő mértékben lecsökken a Duna vízszintje Budapesten, és az úszódaru kiemelheti az elsüllyedt sétahajót, mondta a szlovák vízügy szóvivője.

Borítókép: A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kereső kutyája egy rendőrségi hajón a Dunán Budapestnél 2019. június 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában