Fiume barátai

2018.03.02. 15:11

Semjén Zsolt: a választások tétje, hogy bevándorlóország leszünk, vagy sem

A magyar álláspont a korrekt, mert világosan megmondjuk: nem engedünk be az illegális bevándorlókat, ugyanakkor erőnkön felül hozzájárulunk ahhoz, hogy emberi életet élhessenek saját országukban.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egykori magyarországi tengeri kikötő jelentőségéről szóló Fiume-emléknapot megelőző sajtótájékoztatón Csurgón arra buzdította a választókat, ha megengedhetik maguknak, utazzanak el Párizsba és nézzék meg, hova jutott egy bevándorlóország.

„Végig kell nézni a lakosságon, az arcokon, az öltözeteken, s végig kell gondolni, akarjuk-e, hogy ilyen sorsra jussunk-e, vagy sem”

- fogalmazott.

Semjén Zsolt úgy vélte, a franciák már „elvesztek”, a mostani az utolsó francia generáció, amely még francia életet élhet Franciaországban. „Mi magyarok azonban még nem vesztünk el” – tette hozzá.

A miniszterelnök-helyettes Ausztriáról azt mondta, hogy az ország „az utolsó pillanatban van”, „a borotva élén áll”,

Bécsben tavaly szeptemberben az általános iskola első osztályába beíratott gyermekek többsége muzulmán volt.

A menekültkvótákról azt mondta: amit Brüsszel ránk akar erőltetni, az törvénytelen, antidemokratikus és inkorrekt. Indoklása szerint azért törvénytelen, mert nem tartják be a határvédelmet, a dublini szerződést, a schengeni szerződést azzal, hogy beengedik az illegális migrációt, sőt, hívják az illegális migránsokat. Antidemokratikus, mert

Magyarországgal ellentétben Franciaországban és Németországban, az unióban sem kérdezték meg az embereket, akarnak-e bevándorlóországot.

Inkorrekt, mert „amikor már ott van a baj” a bevándorlókat szét akarják osztani Kelet-Európában, miután kiválogatják közülük azokat, akikről hihető, meg tudják tanulni az ország nyelvét és dolgozni kezdenek.

Ez a migrációs politika azokkal az országokkal szemben is inkorrekt, akiknek állampolgárait kvázi meghívják Európába, mert azok jönnek el onnan, akiknek van szakmájuk, akik akarnak valamit az élettől – vetette fel.

Semjén Zsolt kijelentette, hogy Magyarország ezzel szemben betartja a törvényeket, demokratikusan járt el, mert megkérdezte a lakosságot, és korrekt, mert világosan megmondta, nem engedi be az illegális bevándorlókat, ugyanakkor erején felül hozzájárul ahhoz, hogy emberi életet élhessenek saját országukban.

Személy szerint megtámadtak azzal, miért segítünk a keresztényeknek Keleten. Azért, mert keresztény civilizáció vagyunk és a keresztények üldözött kisebbség tagjai az iszlám tengerben

- közölte.

A politikus kiemelte: a választás tétje az, hogy bevándorláspárti, vagy a bevándorlástól védelmet adó nemzeti politika lesz-e Magyarországon.

Képzeljen mindenki maga elé egy olyan kormányülést, amelyen Szél Bernadett a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc a pénzügyminiszter, Vona Gábor a belügyminiszter, Juhász Péter az oktatási és kulturális miniszter, majd képzeljék el, mi lesz az országgal, ha rázúdul az iszlám invázió és jönnek a brüsszeli ultimátumok – mondta Semjén Zsolt.

Hozzáfűzte:

„nagy kultúrának, nagy civilizációnak tekintjük az iszlámot”, de ott, ahol van, „mi pedig egy keresztény kultúrkör vagyunk”.

A KDNP-s politikus a csurgói Fiume-emléknap témájára áttérve arról is kiemelt hangsúllyal beszelt, hogy

a horvát-magyar az egyik legszorosabb sorsközösség a közép-európai térség történetében.

Semjén Zsolt az egykori magyarországi tengeri kikötő jelentőségéről szóló megemlékezésen emlékeztetett arra, hogy  Horvátország és Magyarország államszövetsége Szent László király uralkodása idején kezdődött, az éppen 150 évvel ezelőtti, 1868-as horvát-magyar kiegyezés pedig a két országnak, azon belül Fiume gazdasági, kulturális fellendülésének fénykora is volt.

A magyarság a Kárpát-medencében boldog lenne, ha annak az autonómiának a töredéke megilletné, mint ami a kiegyezés után Horvátországot, horvát barátainkat megillette

- jegyezte meg a Fiume Barátai Egyesület és a csurgói önkormányzat által szervezett eseményen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában