súlyos a helyzet

2021.09.01. 14:44

Sok a gyerek a dengue-láz áldozatai között Indiában

Idén minden erőt a koronavírus-járvány elleni harcra fordítottak, ezért a dengue-láz terjedése nem kapott elegendő figyelmet.

Legalább 53 ember, köztük 45 gyerek halt meg dengue-lázban az elmúlt tíz napban az észak-indiai Uttar Prades állam Firozábád körzetében – közölték a helyi hatóságok.

Legalább egy tucat halálos áldozata van ugyanennek a betegségnek Mathura és mintegy tíz Mainpuri körzetben.

Még mielőtt tisztázódott, hogy dengue-láz okozta a haláleseteket, a helyi média egy „titokzatos vírus” megjelenéséről írt. Szangita Andezsa firozábádi kórházigazgató azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy azonnal dengue-lázra gyanakodtak ugyan, de idő kellett ahhoz, hogy ezt laboratóriumi vizsgálatokkal megerősítsék. Azt mondta, hogy az idén minden erőt a koronavírus-járvány elleni harcra fordítottak, ezért a dengue-láz terjedése nem kapott elegendő figyelmet.

Andezsa felhívta a figyelmet arra, hogy ez a betegség minden évben felüti a fejét Indiában, és mindig másképp „fejlődik ki”, de az idei különösen súlyos.

A dengue-láz vírusát szúnyogok terjesztik, és jelenleg Indiában monszun van, amely kedvez a szúnyogok és moszkitók szaporodásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában