elegáns egészségügy

2018.01.20. 10:49

Sokan felfigyeltek a mentősök új egyenruhájára

Az idei beszerzésnek köszönhetően az utakon futó új mentőkocsik mindegyike korszerű jármű lesz, de nem lehet elmenni szó nélkül az új munkaruha mellett sem.

Budapest, 2018. január 15. Csató Gábor, az Országos Mentõszolgálat fõigazgatója bemutatja az új mentõs egyenruhát a szolgálatnál tartott sajtótájékoztatón 2017. január 15-én. Mellette Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere (b2) és Ónodi-Szûcs Zoltán egészségügyi államtitkár (b). A miniszter húsz új mentõautót adott át a szolgálatnak és bejelentette, hogy ebben az évben újabb 117 mentõt szerez be a kormányzat. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bruzák Noémi

Mint korábban beszámoltunk róla, az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán az Országos Mentőszolgálatnál tartott sajtótájékoztatót hétfőn, ahol bejelentette 117 új mentőautó érkezését az idén, de az új járművek mellett beszélt más mentős eszközök beszerzéséről, valamint az új munkaruháról is.

A miniszter elmondta, tavaly 1,1 milliárd forintos forrásból indítottak közbeszerzést, és ennek az első szakasza már lezárult. Közölte, áprilisban 6 ezer mentő dolgozó kap majd új ruhát. Az új, korszerű ruha prototípusát is a sajtótájékoztatón mutatták be, sőt, maga Balog Zoltán adta fel a kabátot az eseményen jelen lévő mentősre.

De senki nem számított arra, hogy milyen lavinát indíthat el egy ilyen esemény. Az Országos Mentőszolgálat ugyanis jelezte, az új kabát és a mentős olyan parádés kombinációt alkotott, hogy tucatjával érkeznek hozzájuk a levelek, és a HEVES SZÍVDOBOGÁST KELTETT A MENTŐÁPOLÓ címmel közleményt kellett kiadniuk:

„Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztálya meglepetten tapasztalta, hogy a hétfői sajtótájékoztató után tucatnyi olvasói levél érkezett hozzájuk. A levélírókat azonban nem kifejezetten az új, aznap bemutatott mentőautók vagy munkaruha érdekelte, hanem a mentőápoló, aki belebújt az új mentős kabátba, hogy bemutassa azt. Az érdeklődés tovább fokozódott, amikor másnap bajtársunk ismét feltűnt egy videóban is.”

Ezek után aztán köntörfalazás nélkül megindultak a mentős személyére irányuló konkrét kérdések:

„Az OMSZ email fiókját ellepték a kérdések, hogy szingli-e, hol lakik, hol találkozhatnak vele. Sőt! Akadt, aki nem teketóriázott és egyből azonnal randira hívta Tóth Róbert bajtársunkat. A mentőst egy modellügynökség is megkereste, de egyelőre mindkét lehetőséget elutasította a fiatal ápoló, akit még a Markó utcai Mentőpalotánál is felkerestek, hogy közös fotót kérjenek tőle.”

Közleményében az OMSZ is kiállt Róbert mellett, vagy ha úgy tetszik megerősítette a levelekben foglaltakat:

„Nem csoda, hiszen a jóképű mentős valóban sok nő ideálja lehet. Magas, borostás, és még egy 24 órás műszak után is mosolyog.”

A történteket már a főszereplő sem hagyta szó nélkül, és szerényen hozzátette, hogy inkább azt szeretné, ha az életmentésben elért eredményei, mintsem külseje alapján minősítenék az emberek, valamint reményét fejezte ki, hogy a munkatársain is legalább ilyen jól fog állni az új köntös:

„Inkább az életmentésben elért eredmények, mintsem külső jegyeim alapján minősítsenek. Nekem ez ezerszer fontosabb! – mondta Róbert, aki hozzátette, több ezer kollégám viseli majd ezt a ruhát rajtam kívül, remélem épp olyan jól fog állni nekik is, mint nekem!”

Végezetül hadd idézzük a neves divattervező, Marc Jacobs szavait: „A ruhák nem érnek semmit, amíg valaki nem viseli őket.”

 

Borítókép: Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója bemutatja az új mentős egyenruhát a szolgálatnál tartott sajtótájékoztatón 2017. január 15-én. Mellette Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b2) és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár (b).

MTI Fotó / Bruzák Noémi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában