Egyiptom

2017.08.11. 17:41

Súlyos vasúti baleset történt Alexandriában

Összeütközött két személyvonat az egyiptomi Alexandriában pénteken, az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a balesetben 36 ember meghalt, több mint száz megsérült. 

Alexandria, 2017. augusztus 11. Mentõalakulatok tagjai túlélõk után kutatnak egy megrongálódott vasúti kocsi belsejében az egyiptomi Alexandriában, ahol összeütközött két személyszállító vonat 2017. augusztus 11-én. A balesetben legalább 36 ember meghalt, több mint százan megsérültek. (MTI/EPA/Hazem Gouda)

Korábban az állami televízió 18 halottról és 58 sebesültről adott hírt, míg rendőrségi és orvosi források 21 halottról és 55 sérültről tájékoztattak.

A MENA hivatalos egyiptomi hírügynökség szerint a Kairó és Alexandria között közlekedő gyorsvonat hátulról beleütközött egy Port-Szaídból Alexandriába tartó szerelvénybe. Az ütközés következtében kisiklott a gyorsvonat mozdonya és a másik szerelvény két hátsó vagonja. A legvalószínűbb ok a váltók hibás beállítása lehetett. A szerencsétlenség helyszínére érkezett mintegy 30 mentőautó, és odaküldtek egy nehézdarut is, hogy a kisiklott járműveket visszaemelje a sínekre.

A balesetben megrongálódott vasúti kocsik (Fotó: MTI / EPA / Hazem Gouda)

Egyiptomban 2002-ben volt egy nagyon súlyos vasúti baleset, amikor Kairó közelében kigyulladt egy személyvonat, és mintegy 370 ember bennégett. Ez volt az ország történetében a legnagyobb vasúti katasztrófa. Tíz évvel később egy szerelvény egy autóbuszba rohant, amelyben iskolások utaztak. Akkor 50-en haltak meg.

(Borítóképünkön mentőalakulatok tagjai túlélők után kutatnak a roncsok között. Forrás: MTI / EPA / Hazem Gouda.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában