bilincsben

2017.07.26. 12:11

Svájcban elfogták a láncfűrészes támadót

Zürich közelében tartóztatták le, mintegy hatvan kilométerre attól a biztosítási irodától, ahol hétfőn két embert megsebesített.

A helyszínen két ember sokkot kapott, míg egy harmadik könnyebben megsérült a rendőrségi művelet során. A férfinél elfogásakor két felajzott számszeríj volt, illetve egy tegezként szolgáló zacskó, benne kihegyezett vesszőkkel.

A schaffhauseni rendőrség által 2017. július 25-én közreadott kép a svájci Schaffhausenben elkövetett láncfűrészes támadás gyanúsítottjáról. (MTI/EPA/Schaffhauseni rendõrség)

Mintegy 300 rendőrt mozgósítottak a tettes őrizetbe vételre, akit korábban többször elítéltek a svájci fegyvertörvény megsértése miatt, illetve ismert volt arról, hogy mentális problémái vannak.

A hatóságok a lakosság segítségét kérték az elfogásához. Fényképét is nyilvánosságra hozták, amelyen egy 190 centiméter magas, kopasz, ápolatlan megjelenésű férfi volt látható. Számos bejelentés érkezett, ami végül elvezetett őrizetbe vételéhez a Zürich melletti Thalwilben. Nem tanúsított ellenállást.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított miért támadott meg több embert láncfűrésszel, a nyomozók ugyanakkor azt mondták, hogy a támadás összefüggésben lehet azzal, hogy a férfi ügyfele annak a biztosítónak, amelynek irodájában az incidens történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában