nagy fogás

2019.12.05. 06:42

Százmillió forintot érő kokaint találtak Röszkénél

A valamivel több mint ötkilónyi, a feketepiacon körülbelül százmillió forintot érő drogot lefoglalták.

Svájcból Észak-Macedóniában akart ötkilónyi kokaint vinni egy férfi, de a röszkei határátkelőn lebukott – tájékoztatott a rendőrség csütörtök reggel a police.hu oldalon.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer birtoklásának gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 27 éves észak-macedón állampolgár ellen – írták.

A férfi a röszkei autópálya-határátkelőn jelentkezett kilépésre hétfő délután. Mivel idegesen válaszolt a rendőr kérdéseire, fokozott ellenőrzésre félreállították az autóját – írták.

A kocsi karosszériájában kialakított rejtekhelyeken öt zsugorfóliázott, fehér port – a gyorsteszt szerint kokaint – tartalmazó csomagot találtak. A valamivel több mint ötkilónyi, a feketepiacon körülbelül százmillió forintot érő drogot lefoglalták.

A férfi barátnőjét és utóbbi édesanyját tanúként, őt pedig – jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt – gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondta, hogy a kocsi az övé, de nincs jogosítványa, ezért kérte meg barátnője anyját, hogy rokonlátogatásra vigye el őt Svájcba.

A drogot ő rejtette az autóba, erről a két nő nem tudott – vallotta.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában