Ország-világ

2020.09.11. 21:53

Szerencsi időközi voksolás: Tessék választani!

A korábbi alkalmazottait fenyegető, ellenzéki Bíró László és az édesapja politikai örökségét továbbvinni kívánó fideszes Koncz Zsófia között választhatnak Szerencsen.

A napokban az M1 riportere becsöngetett Bíró Lászlóhoz, a baloldali összefogás jelöltjéhez a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson, aki annak ellenére sem nyitott ajtót, hogy autója a kerítésen belül parkolt – tehát valószínűleg otthon tartózkodott. Bíró nemrég a Hír TV kamerái elől is eliszkolt, amikor egyik kampányeseményén korábbi rasszista, antiszemita és kirekesztő kijelentéseiről kérdezték volna – írja a Magyar Nemzet.

Bíró László puskával és zsákmánnyal

Míg a baloldal jelöltje nem válaszol, a kérdések egyre csak sokasodnak. Ismert: Bíró László „Judapestről” és „tetűcsúszdásokról” értekezett, a cigányságot pedig gyilkosokhoz hasonlítva arról beszélt, hogy a „Sztojkáktól meg kell védeni az országot”.

Bíró László fenyegető magatartása megjelenik a csernelyi varroda történetében is, ahol az alkalmazottak bérét esetenként visszatartotta, és eközben agyonlövéssel fenyegette a munkavállalókat, ha ezt szóvá teszik – derül ki a tanúk elbeszéléséből. Márpedig Bíró Lászlónak van fegyvere, amit a képek tanúsága szerint használni is szokott vadászatai alkalmával.

Az időközi választáson Bíró ellenfele Koncz Zsófia, a Fidesz–KDNP fiatal jelöltje, akinek kora ellenére nem újdonság a jelenlegi kampány. Koncz Zsófia a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy már 11 éves kora óta járja a választókerületet, mivel édesapja évtizedek óta folytatott közéleti-politikai tevékenységet, mielőtt júliusban elhunyt egy tragikus motorbalesetben.

A Magyar Nemzet szombati számában megjelenő interjújában elmondta: édesapja szellemi, politikai örökségét vinné tovább amellett, hogy a saját elképzeléseit is megvalósítaná a választókerületben.

Koncz Zsófia kiemelte, hogy például Tokaj-Hegyaljára a következő két évben óriási fejlesztési csomag érkezik, a részletek kidolgozása pedig még folyamatban van. A Fidesz–KDNP jelöltje arról is beszélt lapunknak, hogy bár például Szerencsen rengeteg iskola van, ahol magas szintű oktatás folyik, de tovább erősítené szülővárosa adottságait ahhoz, hogy minél több fiatal térjen vissza a településre. Kiemelte: helyben minden adott ahhoz, hogy családot alapítsanak, gyermeket neveljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában