Kelet-nyugati párbeszéd

2021.11.28. 16:15

Szijjártó Péter a Russia Today-nek adott interjút (videó)

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nyugati országok politikai kérdést csinálnak az oltásból. Rövidebb részletet közösségi oldalán is közzétett.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemrég a Russia Today-nek adott interjút, amelyben többek között a Szputnyik V vakcina hatékonyságáról beszélt és arról, hogy az Európai Unió továbbra is politikai kérdést csinál az oltóanyagokból – írja az Origo.

Szijjártó Péter a Russia Today-nek elmondta, hogy a különböző vakcinák esetében az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) mellett a szuverén országok is megadhatják az alkalmazáshoz szükséges engedélyt. A tárcavezető arról beszélt, hogy nem érti az Európai Unió többi tagállama miért nem tartja tiszteletben a magyar engedélyt, amelyeket az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm vakcinák esetében adtak.

– Amikor az európai kollegáimmal beszélek mindig rendkívül pozitív véleménnyel vannak az orosz tudósokról és az ország tudományos sikereiről. A nyilvánosság előtt azonban teljesen más dolgokat mondanak – fejtette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter beszélt a kelet-nyugati kapcsolatokról, Közép-Európa helyzetéről és a NATO kötelezettségekről is.

Borítókép: Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. november 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában