fake news

2019.05.15. 14:43

Szijjártó Péter helyre tette a CNN műsorvezetőjét

Európának meg kell őriznie a keresztény kultúrát és hagyományt, és nincs szükség arra, hogy ettől a kultúrától teljesen eltérő tömegek jöjjenek a kontinensre – minderről Szijjártó Péter beszélt a CNN-nek.

Az Origo cikke szerint a külgazdasági és külügyminiszter azt is közölte, hogy a továbbra is határozottan kiállnak a keresztény közösségek védelme mellett, valamint az antiszemitizmus ellen is határozott küzdelmet folytatnak majd. Szjjártó Péternek a műsorban többször is helyre kellett tennie az Obama- és Clinton-párti, a demokraták érdekeit képviselő csatorna álhírek felvetésével próbálkozó műsorvezetőjét, Hala Goranit – fogalmazott a Pesti Srácok.

Ez egyáltalán nem volt meglepő, mivel a két vezető a világ legfontosabb kérdéseit hasonlóan látja, így például az illegális migráció, a terrorizmus elleni küzdelem és a keresztény közösségek megvédése területén hasonlóan gondolkozik a két politikus

– hangsúlyozta Szijjártó Péter a Hala Gorani által vezetett esti műsorban a CNN-en.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy milyen keresztény közösségeket kell megvédeni Európában, a magyar külügyminiszter közölte, hogy ilyet senki nem mondott, hanem arról beszéltek, hogy

a keresztényeket globálisan kell védeni. Szijjártó Péter a műsorban elmondta, hogy Magyarország pont azért indította el a Hungary Helps programot, hogy segítséget nyújtson a világban üldözött keresztényeknek, főként a Közel-Keleten élőknek.

A magyar kormány ezen program révén segíti a keresztény közösségeket, hogy hazatérjenek, házakat, iskolákat és kórházakat építünk nekik

– tette hozzá.

Szijjártó Péter a műsorban ismételten megerősítette a magyar kormány azon álláspontját, hogy hazánk nagyon szigorú migrációs politikát folytat, csak legálisan lehet belépni Magyarország területére.

Az erős határvédelem mellett továbbra is kitartunk, és mi magunk akarjuk eldönteni, hogy a jövőben kivel akarunk együtt élni

– hangsúlyozta a magyar külügyminiszter.

A mi határozott pozíciónk az, hogy

Európának meg kell őriznie a keresztény kultúrát és hagyományt, és nincs szükség arra, hogy ettől a kultúrától teljesen eltérő tömegek jöjjenek a kontinensre.

Éppen a migráció eredményeként nőtt meg az antiszemitizmus Európában, ami ellen a magyar kormány továbbra is határozottan fellép.

– mondta.

A műsorvezető ezt követően az amerikai képviselőház demokrata vezetésű külügyi bizottságának Magyarországot érintő kritikáiról kérdezte a magyar külügyminisztert.

Szijjártó Péter közölte,

ezek egyszerűen hazugságok, mivel Magyarországon a kormánypártok három egymást követő szabad választáson szereztek kétharmados többséget.

Hala Gorani szerint azonban a magyar kormány nem küzd az antiszemitizmus ellen, mivel Soros György ellen kampányoltak.

Szijjártó Péter erre elmodta, hogy

ez egyszerűen álhír, mivel amikor a magyar kormány Sorosról beszélt, akkor soha nem hozta szóba sem a vallását, sem a származását. Mi csak arról beszéltünk, hogy miért nem értünk egyet Soros politikai nézeteivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában