Forza Matteo!

2020.07.31. 12:53

Szijjártó Péter: Salvini köszönetet és nagyrabecsülést érdemel

Óriási brüsszeli hazugságról rántotta le a leplet Matteo Salvini, a jobboldali Északi Liga vezetője, korábbi olasz belügyminiszter Szijjártó Péter szerint.

Trieszt, 2019. július 5. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Matteo Salvini olasz belügyminiszter (b2) és Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete (b3) köszönti Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (j) Triesztben 2019. július 5-én. MTI/KKM/Burger Zsolt

Forrás: MTI / KKM

Fotó: Burger Zsolt

A külgazdasági és külügyminiszter egy pénteki Facebook-bejegyzésében rámutatott: Brüsszel álláspontja az volt, hogy Európa tengeri határai védhetetlenek, azonban Matteo Salvini bebizonyította, a kontinenst a tenger felől is meg lehet védeni. „Ehhez csak annyi kell, hogy vegyük komolyan saját szabályainkat, és szerezzünk érvényt nekik” – tette hozzá a magyar politikus.

Szijjártó Péter arra reagált, hogy az olasz parlament felsőházának baloldali többsége tegnap megvonta az olasz politikus mentelmi jogát, mert belügyminiszterként nem engedte meg, hogy „az illegális bevándorlók, az embercsempészek és szövetségeseik, az úgynevezett NGO-k kinevessék az olasz és az európai törvényeket, és minden létező szabályozást megsértve, önkényesen kikössenek Olaszországban, ezáltal illegálisan bejöjjenek Európába” – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátesztte, Matteo Salvinit mindezért „köszönet, nagyrabecsülés és kitüntetés” illeti. „Forza Matteo – hajrá Matteo” – zárjta sorait a magyar politikus.

Borítókép: Matteo Salvini olasz belügyminiszter (b2) és Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete (b3) köszönti Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (j) Triesztben 2019. július 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában