Ország-világ

2021.06.03. 10:01

Szijjártó Péter: sportban nagyhatalom vagyunk

Ezért folytatják a sportinfrastruktúra fejlesztését – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a szentpétervári gazdasági fórumon.

Magyarország területileg és lélekszám szempontjából nem tartozik a nagy országok közé, sportban viszont nagyhatalom vagyunk. Hatalmas dolog, hogy 10 milliós országként az olimpiák összesített éremtáblázatának 8. helyén állunk – írta Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: a sport az egészség megőrzésének legjobb formája, és ennek most, a világjárvány után még nagyobb jelentősége van. Ezért – tette hozzá –

folytatják a sportinfrastruktúra fejlesztését, hogy minél több magyar embernek legyen lehetősége vonzó körülmények között sportolással hozzájárulni az egészség megőrzéséhez.

„Erről beszélgettünk a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum sportügyi panelbeszélgetésén, ahol többek között Oleg Maticin, Oroszország sportért felelős minisztere, Deniz Szolovjov, az Orosz Futballszövetség alelnöke, Umar Kremlev, a Nemzetközi Boxszövetség elnöke is részt vett” – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában