Kékfény

2021.08.12. 11:26

Tíz kiló marihuánát foglaltak le a rendőrök Budapesten

Tízkilónyi marihuánát foglaltak le a rendőrök Budapesten hétfőn – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint a KR NNI munkatársai augusztus 9-én délután a fővárosban elfogtak egy helyi 39 éves férfit, akinél fél kilogramm marihuánát találtak. A férfival szemben garázdaság miatt elfogatóparancs volt érvényben – írták.

Mint kiderült, a férfinél talált drog egy 38 éves férfitől származott, akit még aznap elfogtak a KR NNI nyomozói a fővárosban, majd kutatást tartottak a budapesti lakóhelyén és a szintén fővárosi, kábítószer raktározására használt ingatlanán.

A rendőrök közel tíz kilogramm marihuána mellett szárított növényeket, a kábítószer termesztéséhez, porciózáshoz szükséges eszközöket, valamint közel másfél millió forint készpénzt is lefoglaltak.

A nyomozók a 39 éves férfit kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségnél kezdeményezték a letartóztatását. A másik férfival szemben – szabadlábon hagyása mellett – kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás – tudatta a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában