Őrizetbe vétel

2019.01.23. 06:51

Több tonna aranyat csempészett be Japánba két izraeli

A japán rendőrség őrizetbe vett két izraeli állampolgárt, akik közel négy tonna aranyat csempésztek be az országba, mintegy 20 milliárd jen (51 milliárd forint) értékben – jelentette szerdán a NHK japán televízió.

A híradás szerint a nemesfémet Hongkongból vitték be az országba a tokiói nemzetközi repülőtéren keresztül ládákban, gépkocsialkatrésznek álcázva.

A rendőrség szerint 2017 óta foglalkoztak ezzel, és legalább ötven alkalommal vittek be az országba aranyat illegálisan. Mindketten Tokióban laknak, kisebb vállalkozások vannak a tulajdonukban.

A japán hatóságok gyakran lepleznek le aranycsempészeket, akik jobbára Hongkongból vagy Dél-Koreából szállítják az országba a nemesfémet. Ott az arany ára alacsonyabb, mint a szigetországban, és a bűnözők az árkülönbségen próbálnak nyerészkedni. Tavalyelőtt több mint 300 kilogramm csempészett aranyat foglaltak le a japán hatóságok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában