Illegális bevándorlás

2019.12.29. 17:13

Több tucat migráns akart átkelni csónakokkal a La Manche csatornán

Visszaszállították őket Franciaországba.

Földközi-tenger, 2018. augusztus 13. Az SOS Méditerranée civil szervezet 2018. augusztus 13-án közreadott felvételén Európába igyekvő afrikai bevándorlók integetnek a szervezet munkatársainak, mielőtt felveszik őket a közelben várakozó Aquarius mentőhajóra a Földközi-tengeren augusztus 10-én. Az Aquarius európai kikötőt keres 141 migránssal a fedélzetén. (MTI/EPA/SOS Méditerranée/Guglielmo Mangiapane)

Forrás: MTI/EPA/SOS Méditerranée

Fotó: Guglielmo Mangiapane

Harmincegy migránst mentett ki vasárnap két sodródó csónakból a La Manche csatornán a francia parti őrség.

Egy meghibásodott motorcsónakra kora hajnalban bukkant rá a francia parti őrség egyik hajója az észak-franciaországi Calais-től mintegy 5,5 kilométerre: 11-en ültek benne, köztük két kisgyerek. A másik egy lélekvesztő volt, amelyet ugyanaz a hajó talált meg a reggeli órákban a 40 kilométerre északkeletebbre fekvő Dunkerque közelében.

Húszan voltak benne köztük egy várandós asszonyt , és kihűlés tünetei mutatkoztak rajtuk.

Mindnyájan a brit partok felé tartottak, de visszaszállították őket Franciaországba.

A közelmúltban több hasonló eset történt a La Manche csatornán. Másfél hete a brit határőrök 69 migránst fogtak el, akik illegálisan próbáltak meg átjutni a szoroson Nagy-Britanniába.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában