Szomorú karácsony

2017.12.24. 08:56

Több tucatnyian meghaltak egy áruháztűzben a Fülöp-szigeteken

Tűz volt szombaton egy bevásárlóközpontban a Fülöp-szigeteki Davaó városában, a város polgármester-helyettese szerint félő, hogy akár 37-en is meghaltak.

This photo taken on December 23, 2017 shows a firefighter standing in front of a burning shopping mall in Davao City on the southern Philippine island of Mindanao. Thirty-seven people were believed killed in a fire that engulfed a shopping mall in the southern Philippine city of Davao, local authorities said on December 24. / AFP PHOTO / MANMAN DEJETO

Fotó: AFP

A tisztségviselő a létesítmény tűzvédelmi felelősét idézte egy Facebook-bejegyzésben, és eszerint szinte biztos, hogy 37 ember nem élte túl a katasztrófát. Legtöbbjük egy folyamatosan működő telefonos ügyfélszolgálat alkalmazottja. Irodájuk a négyemeletes épület legfelső szintjén volt.

A tűz szombat reggel ütött ki a bevásárlóközpont harmadik emeletén, ahol egy textil-, műanyag- és faárukat értékesítő üzlet van. A tűz nagyon gyorsan elterjedt, és sokára sikerült csak eloltani – közölte egy rendőrségi tisztségviselő.

Ezzel egy időben bejelentették a Fülöp-szigeteken, hogy a Tembin nevű trópusi viharnak – amely az ország déli részén pusztít – már csaknem 200 halálos áldozata van. Már mintegy 70 ezer embernek kellett elhagynia otthonát a vihar miatt.

Borítóképünkön tűzoltók a lángoló áruház előtt. Forrás: Manman Dejeto / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában