Terrorizmus

2020.02.11. 07:44

Többen meghaltak egy kabuli öngyilkos merényletben

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát kedd reggel egy kabuli katonai akadémia előtt, legalább hatan meghaltak, tizenketten megsebesültek – közölte az afgán belügyminisztérium.

Naszrat Rahími, a belügyminisztérium szóvivője azt mondta, a halottak közt két civil is van. A merénylet elkövetését egyelőre egyetlen csoport sem vállalta.

Az akadémiát nem először támadták meg, tavaly májusban egy hasonló akcióért az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett. Az afgán fővárosban a kabuli kormány ellen harcoló tálibok is többször követtek el öngyilkos merényleteket.

Tavaly Washington Zalmay Khalilzad, az amerikai külügyminisztérium afganisztáni és pakisztáni ügyekkel megbízott különmegbízottja vezetésével Dohában tárgyalásokat kezdett a kabuli kormány ellen lázadó tálibokkal. Az egyeztetéseket többször felfüggesztették, majd novemberben újraindították. December közepén Khalilzad bejelentette, „rövid szünetet” tartanak a megbeszélésekben, miután a lázadók megtámadták a legnagyobb afganisztáni amerikai támaszpontot, és megöltek két polgári lakost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában