Járvány

2020.03.30. 19:41

Tudományos konzorcium alakult Kásler Miklós kezdeményezésére

A szakmai csapat már egy hete megkezdte a munkát, amelynek feladata az, hogy megvizsgálja a koronavírus-fertőzésen átesett, így a vírussal szemben hatékony immunválasszal rendelkező betegek vérplazmájának gyűjtését, továbbá ennek esetleges felhasználását terápiás célból.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére tudományos konzorcium alakult a koronavírussal fertőzött betegek passzív immunizálása céljából – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A közlemény szerint a tudományos konzorcium az Emmi javaslatára jött létre és az Operatív Törzs támogatásával működik.

Az összegzés szerint a felállított szakmai csapat már egy hete megkezdte a munkát, amelynek feladata az, hogy megvizsgálja a koronavírus-fertőzésen átesett, így a vírussal szemben hatékony immunválasszal rendelkező betegek vérplazmájának gyűjtését, továbbá ennek esetleges felhasználását terápiás célból.

Mint írják, az egyelőre kutatási fázisban lévő munkát Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója koordinálja. A tudományos konzorcium tagjai még a Dél-pesti Centrumkórház, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában