kínos kérdések

2018.07.21. 09:08

Ügyvédje felvette, ahogy Trump a Playboy-modell lefizetéséről tárgyal

A rövid telefonbeszélgetésben, amely két hónappal az elnökválasztás előtt zajlott le, Trump azt mondta volt ügyvédjének, hogy csekket írjon Karen McDougal nevére.

(COMBO) This combination of file pictures created on July 20, 2018 shows (L-R) US President Donald Trump on July 18, 2018, in Washington, DC, and Playboy model Karen McDougal on February 6, 2010 in Miami Beach, Florida. Trump was secretly taped by his longtime lawyer, Michael Cohen, discussing payments to McDougal, with whom he allegedly had an affair, and the recording is in FBI hands, The New York Times reported on July 20, 2018. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Nicholas Kamm AND Dimitrios Kambouris

Donald Trump amerikai elnök korábbi ügyvédje, Michael Cohen rögzítette azt a telefonbeszélgetést, amelyben Trump egy Karen McDougal nevű volt Playboy-modellnek fizetendő összegről egyeztetett vele.

Az információt a The New York Times című lap közölte internetes oldalán péntek délután, a hírt Rudy Giuliani, az elnök jelenlegi ügyvédje is megerősítette, hangsúlyozva, hogy Trump „nem követett el törvényellenes cselekedetet”.

A rögzített rövid telefonbeszélgetésben, amely 2016 nyarán, két hónappal az elnökválasztás előtt zajlott le, Donald Trump azt mondta Michael Cohennek, hogy csekket írjon Karen McDougal nevére, hogy legyen dokumentum a kifizetésről. A felvétel a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) birtokában van, az FBI ugyanis az ügyvéd üzleti ügyeinek vizsgálata keretében még áprilisban házkutatást tartott Michael Cohen irodájában és lakásában.

A vizsgálat arra irányul, hogy vajon Donald Trump fizetett-e korábbi futó hölgyismerőseinek pénzt a hallgatásukért cserébe, és ha igen, akkor ezt a törvényt megsértve a kampányfinanszírozásra rendelkezésre álló összegekből fedezte-e.

A kifizetés egyébként soha nem történt meg.

Karen McDougal azt állította, hogy 2006-ban tíz hónapig tartó viszonya volt Donald Trumppal, aki azonban ezt mindig cáfolta.

A volt Playboy-modell többször is leszögezte: soha nem fogadott el pénzt Donald Trumptól, sem viszonyuk idején, sem a választási kampány hónapjaiban.

2016-ban, napokkal az elnökválasztás előtt a The Wall Street Journal című lap írta meg, hogy a National Enquirer című tabloid 150 ezer dollárért vásárolta meg a McDougal-sztori közlési jogait, csak azért, hogy aztán fiókba süllyessze.

Borítókép: NICHOLAS KAMM, DIMITRIOS KAMBOURIS / AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában