Járvány

2020.03.17. 22:59

Újabb fertőzöttek Szlovákiában, látogatási tilalom a görög menekülttáborokban

Szlovákiában kedden újabb 25 embernél mutatták ki a Covid-19 vírusfertőzést, és így már 97-re emelkedett az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma, összesen több mint 1900 személyt teszteltek – jelentette az egészségügyi minisztérium kedden.

A vírus jelenlétével eddig diagnosztizált személyek legtöbbje Pozsonyban van, de országszerte mutattak ki fertőzéseket.

Még az esti adatok nyilvánosságra hozatala előtt Peter Pellegrini kormányfő azt mondta: a fertőzéssel diagnosztizált személyek közül 22-őt kórházban kezelnek, kettejüket az intenzív osztályon, a többieket pedig házi karanténban.

Látogatási tilalmat rendelt el a menekülteket és migránsokat befogadó görögországi táborokban a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására a görög bevándorlásügyi minisztérium. „Legalább 14 napra el kell halasztani az egyéneknek, illetve szervezeteknek a táborokba való látogatását” – áll a tárca közleményében. Közölték, csak a befogadóközpontok személyzete léphet be a táborokba. A menedékkérőket felkérik, hogy ezen időszak alatt csak sürgős esetben hagyják el a tábort.

„Valamennyi új érkezőnél kötelezően lázmérést végeznek” – tette hozzá a tárca. A közös helyiségeket és bejáratokat naponta takarítják és fertőtlenítik. Bevándorlók és menekültek tízezrei élnek a gyakran túlzsúfolt táborokban a kontinensen és az Égei-tenger szigetein.

A Kínából kiindult új koronavírusnak eddig négy halálos áldozata van Görögországban, és 311 fertőzöttet tartanak számon.

Minden Görögországba érkezőt 14 napra karanténba helyeznek, és szerdától a legszükségesebbeket leszámítva, bezárják az üzleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában