Ország-világ

2020.09.12. 17:19

Újra megfenyegették a kamaszlányt, aki korábban az iszlámot kritizálta

Több ismert közéleti személy is nyilvánosan kiállt mellette.

Megint halálos fenyegetést kapott Mila, az a francia diáklány, akit januárban kommentelők ezrei fenyegettek meg, mert a muszlimok vallását kritizálta. A lánynak emiatt korábban iskolát kellett váltania. Most egy külföldi útja során ismerte fel és fenyegette meg egy férfi – írja a V4NA.

Alig fél év telt el a kálváriája óta, Mila most újra halálos fenyegetést kapott. A francia kamaszlány még januárban került reflektorfénybe, amikor az egyik közösségi oldalon egy videofelvételen kemény kritikával illette az iszlám vallást, ami szerinte sz*r és a gyűlöletről szól.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=EdGIcThIG_o&feature=emb_logo

A felvétel megjelenését követően rengetegen – az ügyvédje elmondása alapján eddig összesen több mint 30 000 alkalommal – megfenyegették, volt olyan is, aki azt mondta, elvágná a lány torkát, kibelezné, majd megerőszakolná, mindezt Allah nevében.

A Mila-ügy nagyon megosztotta a francia társadalmat, kialakult egy ellentábor, akik szerint a lány túl messzire ment és nem kellett volna más vallását kritizálnia, ugyanakkor sok támogatót is szerzett a diáklány. Több ismert közéleti személy is nyilvánosan kiállt mellette, kihangsúlyozva, hogy a francia törvények nem tiltják az istenkáromlást.

Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés elnöke a Twitteren azonnal Mila védelmére kelt, a politikusnő úgy véli, hogy a fiatal lány szavai tulajdonképpen ugyanolyanok, mint a Charlie Hebdo karikatúrái, csak szóban. Lehet, hogy Mila vulgárisan fogalmazott, de Le Pen szerint elfogadhatatlan, hogy emiatt egyesek halálra ítéljenek valakit Franciaországban, a 21. században.

A lány a mindennapos fenyegetettség miatt annyira félt, hogy az utcára sem mert kimenni és új iskolát is kellett keresnie, végül egy bentlakásos intézményben tudta folytatni a tanulmányait. Úgy tűnt, hogy végre feledésbe merül az ügy, de a nyáron külföldi tartózkodása alatt újra kezdődött a rémálom.

Mila Máltán vett részt augusztusban egy nyelvi tanulmányúton, amikor egy étteremben felismerte egy fiatalember. Odalépett hozzá és rákérdezett, hogy ő-e Mila, majd, miután megbizonyosodott róla, hogy a kamaszlány valóban az, akinek gondolja, elkezdte sértegetni és fenyegetni, mondván, hogy egy pincében megerőszakolja őt és az édesanyját is.

Végezetül megfenyegette, hogy ha még egyszer meglátja, megfojtja, és azt is kilátásba helyezte, hogy közzéteszi a közösségi oldalakon tartózkodási helyét.

Mila azonnal jelezte az esetet a nyelvtanfolyam vezetőjének, aki értesítette a rendőrséget és másnap már le is tartóztatták a férfit. A fenyegető, aki a bíróságon beismerte tettét, egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott – írja a történtekről beszámoló Marianne című francia hetilap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában