Válság

2021.04.30. 10:33

Ukrajnába látogat az amerikai külügyminiszter

Ukrajnába látogat a jövő héten Antony Blinken amerikai külügyminiszter – jelentette a CBS News hírtelevízió helyi idő szerint csütörtökön.

A CBS News híradása szerint Blinken egy interjúban erősítette meg, hogy Kijevbe utazik, amelynek egésze vasárnap a 60 minutes című műsorban kerül adásba.

„Oroszország nagyobb erőket vont össze a határnál, mint 2014-ben, amikor ténylegesen megtámadta Ukrajnát” – mondta a CBS News által közölt interjúrészletben Blinken.

Oroszország a NATO „fenyegető” tevékenységére hivatkozva hajtott végre hadgyakorlatot az ukrán határ közelében, majd a csapatok visszavonását rendelte el.

„Az elmúlt napokban azt láttuk, hogy döntés született a csapatok egy részének visszavonásáról, és bizonyos erők tényleg elkezdtek visszahúzódni” – fogalmazott Blinken, hozzátéve: „nem mondhatom, hogy ismernénk Putyin elnök szándékait. Több dolgot is tehet vagy dönthet úgy, hogy nem tesz”.

Az orosz csapatösszevonás miatt ismét kiéleződött a feszültség Oroszország, Ukrajna és Kijev nyugati partnerei között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában