Ankarai vonatbaleset

2018.12.13. 07:31

Vasúti szerencsétlenség történt Törökországban, többen meghaltak

Pályaellenőrző mozdonynak ütközött egy gyorsvonat csütörtök reggel Ankarában. Hét ember meghalt, 46-an pedig megsérültek, köztük hárman súlyosan.

ANKARA, TURKEY - DECEMBER 13 : Rescue workers evacuate injured passengers after high-speed train crashed in Turkish capital Ankara on December 13, 2018. Dogukan Keskinkilic / Anadolu Agency

Vasip Sahin ankarai kormányzó elmondta: az ütközések hatására a vonat három kocsija felborult, a gyalogos-felüljáró pedig ráomlott a szerelvényre.

A gyorsvonat a Törökország középső részén fekvő Konya városba indult a nagysebességű vasúthálózat ankarai főpályaudvaráról. A baleset 7,5 kilométer megtétele után, a török főváros nyugati részén található Marsandiz állomásnál történt, ahol az érintett járat a menetrend szerint nem áll meg. A nagysebességű gyorsvonatok városon belül az előírásnak megfelelően viszonylag lassabban haladnak, városon kívül azonban az utazósebességük eléri az óránként 250 kilométert.

Mentőalakulatok az ankarai vonatbaleset helyszínén, 2018. december 13-án.
Fotó: Dogukan Keskinkilic / Anadolu Agency / AFP

A török hírtelevíziók felvételein mentőalakulatokat lehet látni a helyszínen, ahol a kisiklott vagonok a leomlott felüljáró alá szorultak. A mentési munkálatok még tartanak.

Mentőalakulatok tagjai kutatnak a vonatbaleset túlélői után Ankarában, ahol pályaellenőrző mozdonynak ütközött egy gyorsvonat 2018. december 13-án.
MTI/EPA

Az ankarai főügyészség nyomozást indított. A közlekedési minisztérium közleményében leszögezte: a szerencsétlenséget okozó pályaellenőrző mozdonynak nem szabadott volna azonos vágányon haladnia a gyorsvonattal.

Borítókép: Mentőalakulatok menekítik a török fővárosban történt vonatbaleset sérültjeit Ankarában, 2018. december 13-án.

Fotó: Dogukan Keskinkilic / ANADOLU AGENCY / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában