Járvány

2021.01.18. 19:42

Vesztegzár alá helyeztek két svájci hotelt a vírusmutációk miatt

Vesztegzár alá helyeztek két szállodát hétfőn a svájci St. Moritz síparadicsomban a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb, dél-afrikai mutációja miatt.

A hatóságok elrendelték a vendégek és a személyzet tesztelését, miután kimutatták soraikban a vírus variánsát. Felkérték egyben St. Moritz lakóit, hogy kedden teszteltessék magukat a koronavírusra, hordjanak védőmaszkot és tartsák be a távolságtartási szabályokat a járvány megfékezése érdekében.

A helyi hatóságok egyben bezáratták a síiskolákat, az ottani oktatási intézményeket, illetve az óvodákat is.

Tisztségviselők nem közölték a karantén alá helyezett hotelek nevét, de svájci sajtó úgy értesült, hogy két luxus szállodáról van szó.

Graubünden kanton egészségügyi hatóságai aggodalmukat fejezték ki, mivel a szóban forgó vírusmutáció jóval fertőzőbb a jelenleg globálisan domináns változatnál.

A 8,6 millió lakosú Svájcban eddig csaknem félmillió az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 8728-an hunytak el a kórban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában