furcsa betörés

2020.03.31. 12:47

Virágvasárnapra helyreállítják a megrongált debreceni Nagytemplomot

A templom úrasztalát rongálta meg egy 30 éves férfi tegnap.

Debrecen, 2020. március 31. Összetört úrasztali díszek a debreceni Református Nagytemplomban 2020. március 31-én. Elõzõ nap egy 30 éves férfi betört a templomba, imádkozni kezdett és a bibliából olvasott, majd a helyszínre érkezõ lelkipásztort és rendõrt észlelve ingerülten rongálni kezdte a berendezési tárgyakat, közte az úrasztalát, amelyet az április 5-i virágvasárnapi istentiszteletre helyreállítanak. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az egyházközség kommunikációs referense, Lucski Zsófia közleményében emlékeztet rá, hogy hétfő este egy 30 éves férfi betört a Nagytemplomba. A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a rendőr azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a bibliából olvas a betörő, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését.

Mivel a Református Nagytemplom műemlék épület, az úrasztala és az egyik megsérült ajtó javításához restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosító megkezdte a károk felmérését.

Mindent megtesznek azért, hogy április 5-én a 10 órakor kezdődő virágvasárnapi istentisztelet online közvetítésében semmilyen fennakadást ne okozzon a hétfői rongálás – írták az egyházközség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában