középiskolásokat szállított

2018.12.21. 19:08

Vonat szelt ketté egy buszt Szerbiában

A szörnyű balesetben öten meghaltak, harmincan pedig megsérültek.

Nis, 2018. december 21. Kettészelt autóbusz roncsa a baleset helyszínén a dél-szerbiai Nis közelében 2018. december 21-én, miután egy vonat és egy autóbusz ütközött egymással. A balesetben öten életüket vesztették, harmincan pedig megsérültek. A fõként középiskolásokat szállító autóbusz egy sorompó nélküli vasúti átkelõn haladt át, amikor az éppen akkor odaérkezõ vonat szinte kettészelte. A rendõrség szerint a balesetet az autóbusz sofõrjének figyelmetlensége okozta. MTI/EPA/Djordje Savic

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Djordje Savic

A tragédia a dél-szerbiai Nis közelében történt.

A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) helyszíni jelentése szerint a főként középiskolásokat szállító autóbusz egy sorompó nélküli vasúti átkelőn haladt át, amikor az éppen akkor odaérkező vonat szinte kettészelte. A helyszínen készült felvételeken látszik, hogy a busz az ütközéskor félbetört, a vonat egy része pedig kisiklott.

A sérülteket a közeli nisi kórházba szállították, ahol két fiatal életéért még küzdenek. A rendőrség szerint a balesetet az autóbusz sofőrjének figyelmetlensége okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában