Gondoskodás

2017.08.16. 13:58

LMP: egyetlen devizahiteles család sem kerülhet utcára

Az LMP felszólítja a kormányt, azonnal gondoskodjon arról, hogy egyetlen devizahiteles család se kerüljön utcára.

Az ellenzéki párt emellett elvárja a Fidesz-frakciótól, hogy vegyen részt a várhatóan hétfőn tartandó rendkívüli parlamenti ülésen, és támogassa az LMP devizahitelesek helyzetének javítását célzó javaslatát.

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján sajnálatának adott hangot amiatt, hogy a jövő hétfőre tervezett rendkívüli parlamenti ülés várhatóan határozatképtelen lesz a kormánypártok távolmaradása miatt. Szerinte ez is azt mutatja, hogy a Fidesz érzéketlen a probléma iránt, nem fogja fel, hogy mit jelent egy családnak a kilakoltatás.

Az ellenzéki párt visszaállítaná a kilakoltatási moratóriumot és felfüggesztené a folyamatban lévő eljárásokat. Schmuck Erzsébet rámutatott: több mint 70 ezer ember, köztük csaknem 5 ezer gyermek él lakcímkártya nélkül, akik így az egészségügyi szolgáltatásoktól és más állami járandóságoktól is elesnek. Számuk két év alatt több mint 10 ezerrel nőtt – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában