Vesztegetés

2017.08.22. 18:14

Vádat emeltek a Digi csoport több vezetője ellen Romániában

A telekommunikációs cég vezetőit korrupcióval vádolják.

Bukarest, 2017. augusztus 22. Serghei Bulgac, a Digi csoport vezérigazgatója a távközlési és médiaszolgáltatásokat nyujtó román társaság részvényeinek tõzsdei bevezetésén a Bukaresti Értéktõzsdén 2017. május 17-én. Bulgac és a cégcsoport több másik jelenlegi és korábbi vezetõje ellen 2017. augusztus 22-én vádat emeltek megvesztegetés miatt egy korrupciós ügyben. (MTI/Mediafax/Andreea Alexandru)

A Romániában, Magyarországon, Spanyolországban és Olaszországban távközlési és médiaszolgáltatásokat biztosító vállalat vezérigazgatója, Serghei Bulgac is a vádlottak között van – derült ki a román korrupcióellenes ügyészség keddi közleményéből.

Bulgacot – aki a csoport romániai vállalatának, az RCS és RDS-nek is a vezérigazgatója – pénzmosással gyanúsítják egy televíziós sportközvetítési jog megvásárlásával kapcsolatos ügyben. Az ügyészek vádat emeltek Ioan Bendei, az RCS és RDS egy másik volt vezetője ellen, valamint a romániai vállalat ellen is megvesztegetés és pénzmosás vádjával.

A vádhatóság szerint az RCS és RDS 3,1 millió euróval megvesztegette Dumitru Dragormirt, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga volt elnökét, hogy a liga részesítse előnyben a sportközvetítési jogok megszerzésében. A román labdarúgó-bajnokság 2008 és 2011 közötti három idényét az RCS és RDS vásárolta meg 101 millió euróért. A vádhatóság szerint Dragomir a pályázathirdetés előtt 3,5 millió euró kenőpénzt kért, amiből 3,1 millió eurót meg is kapott egy vállalat révén, amelyet a ligaelnök és a fia irányított. Az ügyészek szerint a felek fiktív társulási szerződéseket kötöttek, hogy leplezzék a megvesztegetést.

A Digi korábban közölte, hogy a volt és jelenlegi vezetőségi tagok korrektül, törvényesen jártak el, és úgy vélték, a bűnügyi vizsgálat nem fogja jelentős mértékben befolyásolni a vállalat tevékenységét.

(A borítóképen Serghei Bulgac látható, MTI/Mediafax/Andreea Alexandru)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában