szponzorált tartalom

2019.02.22. 17:36

A szekszárdi Amaryllisben jól indul a nap

Fotó: Makovics Kornél

Az Amaryllis Cafe & Restaurant tavaly indult reggelis koncepciója kifejezetten Szekszárd e téren szűkölködő lehetőségeit kívánta színesíteni széles kínálatával. A cél akkor és most is az, hogy mindenki megtalálja a kedvenc fogását.

A kitűnő reggelik mellett az étterem különlegesen magas minőségű kávéi és szálas teái biztosítják a teljes élményt, hogy a hozzánk betérők számára igazán jól induljon a nap – tudtuk meg Seregi Ferenc tulajdonostól.

Ezt az egyre népszerűbb lehetőséget olyan akciókkal is támogatta a kávézó-étterem, mint például a „Reggelizzünk Együtt az Amaryllisben” csoport most is futó programja, amely minden reggelihez ajándék kávé- vagy teaitallal kedveskedik a vendégek számára.

A reggeli a hét minden napján reggel hét órától elérhető. Hamarosan nyíló teraszuk a kávézó és reggeliző közönségnek még kellemesebb helyszínt biztosít. A mostani legújabb ötletük pedig egy innovatív sorozat, amellyel gasztroutazásra invitálják a „kalandozni” vágyó, reggelis közönségüket. Íme!

Amaryllis Gasztrotúra – Nemzetek Reggelije

Állomásaink a világ különféle nemzeteinek szokásait, tradicionális reggeli ételeit és kávézási, teázási szokásait mutatja be „utazási irodánk”, illetve „idegenvezetőink” Juhos Markó vezető séfünk és Hajdú Tamás reggeliztető séfünk – aki kifejezetten e terület specialistája –, valamint Karácsony Tibi baristánk segítségével, aki az Amaryllis kávékorzó útikalauza. Azok, akik velünk tartanak, nemcsak a célországok népszerű fogásait, reggelivel kapcsolatos szokásait ismerhetik meg, hanem mindig előkerül egy-egy érdekes sztori is. Kedves utasaink, foglaljanak helyet, indul az utazás!

1. Állomás: Stockholm, Svédország: „Laci Bácsi Svéd Miniszteri Reggelije”

A sztori: „Hatéves voltam, nekem ismeretlen, ‘56-ban Svédbe disszidált rokonunk, Laci bácsi vendégségét élvezhettük szerény szekszárdi otthonunkban. Édesanyám korábbi, szovjet testvérvárosbéli, azaz tambov-i hidegkonyhai bemutatóját szovjet testvéreink a szamovár és a matrjoska babák mellett egy táskányi konzervvel köszönték meg. A spájzban lapuló flaskák talán a mai napig a sötétségben tartanák ezt a sztorit, ha Laci bátyánk nem pillantott volna rá az egyik alkalommal az egyik konzerv tartalmára. Előttem a kép, ahogy felráncolt homlokkal és tágra nyílt szemekkel felkiáltott valami olyat, amit most a szalonképesség fenntartása érdekében csak úgy idézek, hogy: A … Istenit gyerekek! Ez itt orosz kaviár!

A történet szempontjából nem mellékes, hogy Laci bácsi svéd minisztériumi séf­ként a miniszterek legnépszerűbb reggeli ételét kaviárral készítette, ez volt „Laci Bácsi Kaviáros Svéd Miniszteri Reggelije”. Nem csak a sztorit, de egyben kedvenc svéd reggelimet azóta is magammal viszem mindenhová, sikere töretlen és mindenkit elvarázsol, függetlenül attól, hogy szereti-e önmagában a kaviárt!”

A svéd sztori szállítója: Gellér Szepi.

A svéd reggelihez Karácsony Tibor baristánk ajánlata: V60 filterkávé.

A népszerű kávézó-étteremben várják a további „nemzetek reggelije élményeket”, és a kiválasztott történetek alapján elkészített reggeli utazásra megvendégelik a sztori szállítóját az Amaryllisben.

Címkék#Amaryllis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában