szponzorált tartalom

2019.09.16. 14:50

Vállalkozásindítást és a vállalkozások fejlesztését támogató program indul

4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek fiatal vállalkozójelöltek az Észak-Magyarországi és Dél-Dunántúli régiókban.

A fiatalok munkanélküliségének csökkentését, foglalkoztatási lehetőségük bővülését, a vállalkozóvá válás és az induló vállalkozások fejlesztését tűzte ki célul a Kormány az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban. Vállalkozásindítást és a vállalkozások fejlesztését támogató GINOP-5.1.9. program segít a fent említett cél elérésében.

A program célja, hogy Magyarország területén új egyéni vagy társas vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező 30 év feletti álláskeresők és a 30 év alatti fiatalokat felkészítése saját vállalkozásuk indítására.

Üzleti tervük kialakításához és megvalósításához ismeret- és készségfejlesztéssel, képzéssel, tanácsadással, mentorálással, valamint a kombinált pénzügyi támogatás igénybevételére való felkészítéssel segíti a pályázó fiatalokat a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány az Észak-Magyarországi és Dél-Dunántúli régiókban.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

jogosult fiatal által alapított egyéni vagy társas vállalkozás projektjét maximum 4.573.800 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A GINOP-5.1.9 program támogatásával országosan 9000 álláskereső részesíthető felkészítésben, képzésben, illetve 8000 vállalkozás támogatására nyújt keretet.

A program célcsoportja 2 kategóriára bontható. Az első a 30. életévét már betöltött Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál regisztrált álláskeresők csoportja. A második célcsoport a 18-25 év kor közötti Ifjúsági Garancia Rendszerben (IGR) regisztrált fiatalok, illetve a 25-30 év közötti Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál regisztrált álláskeresők tartoznak.

Az Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2013-tól 4 régióban (KD, KM, ÉM, NYD) koordinálta konzorciumok vezetőjeként a Fiatalok Vállalkozóvá Válása program első komponenseit, melynek keretében több mint 1160 fiatalt vont be a programba és részesített felkészítésben, több mint 700 üzleti tervet hagyott jóvá, és 650 vállalkozás létrehozatalát segítette szakmailag.

Az Alapítvány várja lelkes pályázók jelentkezését, akik szívesen részt vennének a program második komponensében!

További részletes információk az alábbi oldalakon találhatóak:

Első komponens országos landing oldala: www.ginop519.hu

MVA GINOP-5.1.9 programjainak honlapjai:

Észak-Magyarországi régió: www.segitunkinditani.hu

Dél-Dunántúli régió: www.vallalkoznierdemes.hu

Második komponensek információi:

https://www.ginop519.hu/ginop-5-2-7-18-fiatalok

https://www.ginop519.hu/ginop-5-1-10-18-allaskeresok

Pályázati felhívások:

https://www.palyazat.gov.hu/ginop-5110-18-llskeresk-vllalkozv-vlsnak-tmogatsa

https://www.palyazat.gov.hu/ginop-527-18-fiatalok-vllalkozv-vlsnak-tmogatsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában