Hirdetés

2022.05.23. 12:34

Mi a lélegzetelállító nappali berendezésének a titka?

A nappali legendás helyszín, több szempontból is. A vendégek többnyire itt kötnek ki, itt töltenek el időt. A családtagok, barátok is szívesen heverednek le, mondjuk a tévé elé vagy egy pohár bor mellé. Szóval azt sem túlzás állítani, hogy ez a hely a központ, ami összehozza az embereket. S mint ilyen, komoly jelentőséggel bíró centrum, nagyon nem mindegy, hogyan néz ki, milyen látványt nyújt.

TEOL

Fotó: myboys.me / Shutterstock.com

Komfortosság mindenekfelett?

Igen! Úgyhogy akkor jöjjenek először is a kanapék! Amikre jó ránézni és amikbe még jobb beleülni, vagy amiken elheverni sem lehetetlen. A kinyithatós variációk sokak kedvencei, hiszen váratlan fejleményeknél vagy egy családtag betoppanásánál nagyon jól jöhet a hirtelen előrántható plusz fekvőfelület. Így aztán tényleg mindenki kényelembe helyezheti magát. De természetesen a szimpla verziók is közkedveltek, amik sem esztétikumban, sem funkcionalitásban nem szenvednek hiányt.

Azt még a legelején célszerű tisztázni, hogy ezekre a bútordarabokra sokan úgy tekintenek, mint látványos kiegészítőkre. De azért a gyakorlatban mindig kiderül, hogy a kényelem hiánya súlyos probléma. Mondhatni deréktörő mutatvány, amit nem ildomos kipróbálni. Még akkor sem, ha napjában csak pár percnyi ülésre vagy leheveredésre van lehetőség.

A jó kanapé kiválasztásánál fontos, hogy átgondoljuk a méreteket: a család minden tagjának el kell férnie rajta. Ehhez kell igazítani a szélességet, a mélységet, az ülésmagasságot. Hogy növeljük a variációs lehetőségeket, érdemes a kinyitható modelleket is megnézni, hiszen ezek jól alakíthatóak különböző élethelyzetekben. Ami pedig a színeket illeti, azt vagy a körülményekhez, vagy a dizájnhoz igazítsuk. Egy bézs kanapé például divatos, trendi választás, de kisgyermekes otthonba nem a legokosabb döntés.

A nappali fal az az objektum, ami egyszerűen nagyszerű felületként szolgál. Térelválasztónak sem utolsó, ha éppen arra van szükség, de a tapasztalatok szerint hangszigetelésben is zseniális. De ami a lényeg, az a szépsége. Elég csak ránézni és a nappali máris élettel, vidámsággal, színekkel telik meg. Mindezt egyetlen egy kiegészítőnek köszönhetően! A méretre szabott darabok közül könnyű kiválasztani azt a típust, ami a hely adottságainak maradéktalanul megfelel. A mindenkit lenyűgöző hatás pedig borítékolható!

A nappaliban is belefér a rámolás?

Mivel élettérről beszélünk így alap, hogy a rendezkedés sem maradhat ki a napi teendők közül. A polcok ekkor jó szolgálatot tehetnek, ahova még a dísztárgyak is könnyedén kihelyezhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában