Hazai piacra kíván lépni a Rollecate Kft.

2023.02.16. 15:59

Precizitás, minőség, 25 évnyi tapasztalat

Fennállásának negyedszázados jubileumát ünnepli a Rollecate Kft., amely a folyamatos fejlődés eredményeként sokoldalú, magas minőségű munkát végez. Fő tevékenységként intézményi, ipari felhasználású fém nyílászárókat gyárt, emellett 200 kg-nál könnyebb acéltermékeket, kerítéselemeket, erkélykorlátokat, rögzítőelemeket stb., melyeket magas minőségű EU Qualisteelcoat által minősített felületkezeléssel is ellát.

Fizetett tartalom

Jan Gerben Veenstra cégvezető (Fotó: Babai István)

A holland Rollecate BV. 1993-ban Tengelicen, a helyi mezőgazdasági szövetkezet által biztosított lakatosüzemben kezdte el az acél nyílászárószerkezetek, valamint börtönrácsok gyártását – rövid hollandiai betanulás után – egy maroknyi csapattal. 

A kiváló minőségű termékek, szakképzett munkaerő és a megnövekedett igények miatt a Rollecate BV. úgy döntött, hogy leányvállaltot alapít Magyarországon. Egy 2000 négyzetméteres üzemcsarnokot építettek, és Hollandiából importált gépekkel szerelték fel. 1998-ban kezdődött meg a gyártás Rollecate Kft. néven. Felismerve, hogy a félkész termékek utólagos festése és szerelvényezése a hollandiai üzemben bonyolult, bővítés mellett döntöttek. 

Uniós pályázat segítségével 2002-ben megduplázták a csarnok alapterületét és felületkezelő, összeszerelő műhelyt alakítottak ki. Így már alkalmassá vált értékesebb késztermékek gyártására a Rollecate Kft., s a létszám is duplájára nőtt. Ekkor kapott megbízást a cég vezetésére Jan Gerben Veenstra, akinek vezérelve a hatékonyság, minőség és megfelelőség hármasa. 

Korszerű körülmények között minőségi termékeket gyártanak. (Fotó: Babai István)

– Arra törekszem, hogy megkönnyítsem és hatékonyabbá tegyem a munkavégzést, ezért folyamatosan beruházásokat hajtottunk végre – fogalmazott. Mint elmondta, sikerült átvészelni a gazdasági válságot, a Covidot, de az újabb válság ismét komoly kihívásokat állít eléjük. Ezért azon túl, hogy továbbra is messzemenőkig kiszolgálják az anyacég igényeit, szeretnék megvetni a lábukat a hazai piacon is. Jan Gerben Veenstra az atomerőmű-építésben és egyéb üzleti kapcsolatok kiépítésében lát lehetőséget. Korszerű gépekkel, berendezésekkel, tapasztalt szakemberekkel és kiváló minősítésekkel rendelkeznek. 

– Egyedi tervezésű fémszerkezetek gyártásával és porszórásával eleget tudunk tenni a változatos építőipari és más ágazati igényeknek is – húzta alá a cégvezető. Kiemelte, hogy a piacra lépéssel céljuk, hogy a település és környéke megbízható munkaadójaként a jól összekovácsolt szakembergárdát meg tudják tartani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában