hirdetés

2021.08.12. 23:59

A Paks II. Zrt. sorra járja a nyári rendezvényeket

Az elmúlt hetekben számos településen képviseltette magát a Paks II. Zrt. A Dunaújvárosi Egyetemen a cég standjánál ismerkedhettek a projekttel az érdeklődők, a minden hétvégén más településen feltűnő információs sátor pedig Fadd-Domboriban fogadta a látogatókat. A Paks II. tájékoztató kamionja a járvány okozta kényszerpihenőt követően szintén ismét várta az érdeklődőket.

PR-cikk

A Paks II. Zrt. standja Dunaújvárosban

A nyár végi újraindulásra készül a Paks II. projekt interaktív tájékoztató kamionja, amelynek körútját a járvány terjedésének megakadályozásra hozott korlátozó intézkedések miatt 2020 végén fel kellett függeszteni. A kényszerpihenő után a kamion először július 10-én, a paksi AtomErő erősemberversenyen fogadta a vendégeket – mondta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

– Ezt követően a mobil kiállítás körútja augusztus 28-29-én kezdődik: az első állomás Budapesten, a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége rendezvényén lesz, majd Baranya, Somogy, Tolna és Bács-Kiskun megye településeit keresi fel a Paks II. interaktív kamionja, amely így házhoz viszi az információt a nukleáris energia hazánkban betöltött szerepéről, az új blokkokkal kapcsolatos munkákról.

Emellett a társaság információs sátra 2019 nyara óta járja a környék településeinek közösségi, illetve sportrendezvényeit. – A tapasztalatok jók, a látogatók örülnek, hogy személyesen tehetik fel kérdéseiket a projekt, a térséget érintő infrastrukturális változások, munkalehetőségek kapcsán – tette hozzá Mittler István. A meghívások idén is egymást érik, megfordult a sátor többek között Kaposváron, Kalocsán, Tolnán, Aparhanton és Fadd-Domboriban. Mivel ezek a meghívások különböző típusú eseményekre – motoros vezetéstechnikai napra, energianapra, triatlonfesztiválra, falunapra – szólnak, a Paks II. Zrt. a lakosság széles spektrumát tudja elérni, megszólítani.

Mindemellett a Paks II. Zrt. szakmai kiállításokon is megjelenik. Mittler István elmondta, hogy július utolsó szombatján a Dunaújvárosi Egyetem szervezésében megrendezett Nyílt és Energiatudatos Szakmai Napon vett részt egyedi tervezésű standjával a cég.

A Paks II. Zrt. standja Dunaújvárosban

– Igen szoros a kapcsolatunk az egyetemmel, amely az atomerőmű beruházás szakemberigényét figyelembe véve alakítja, formálja képzési palettáját. De nemcsak a képzés, hanem a kutatás, a fejlesztés terén is fontos feladatot lát el a DUE. Az új atomerőművi blokkok létesítését kormányzati kezdeményezésre kompetenciaközpontok fogják támogatni. Az egyik kompetenciaközpont bázisa a Dunaújvárosi Egyetem. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb fejlesztése zajlik – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

– A Paks II. egyedi tervezésű standjánál, interaktív eszközeinek, „beszédes” felületeinek köszönhetően rengeteg információt tud átadni a cég a projektről – emelte ki Mittler István. A további őszi megjelenések szervezése jelenleg is zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában