szponzorált tartalom

2020.08.08. 14:10

Az orgona és a trombita randevúzik Szekszárdon

Augusztusban újra az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. Szekszárdon is különleges hangszerpárosítással várja közönségét az OrgonaPont.

2020_02_11_Filharmonia_Tapolca_1920x1080_v2

Az OrgonaPont idén közel 40 városban, több mint 50 koncerttel várja kedves közönségét, a sorozat idén augusztus 12-én nyitja meg kapuit Szekszárdon.

A megyeszékhelyen a trombita hívja keringőre a hangszerek királynőjét, Bán István orgonaművész és Hara Fruzsina trombitaművésznő duettjét hallhatja a nagyérdemű.

Bán István orgonaművészi koncerttevékenysége mellett Európa szerte nagy súlyt fektet az orgona-kamarazene elhanyagolt szektorára és a barokk egyházzenei művek autentikus előadására. 2017-ben az ő koncepciója alapján, Bach feljegyzéseit alapul véve épült meg Magyarország legnagyobb barokk-orgonája a Budavári Evangélikus Templomban. Kimagasló művészi tevékenységéért, koncertszervező tevékenységéért és a barokk orgona megépüléséhez nyújtott szakértő tevékenységéért Budavárért Emlékéremmel tüntették ki.
Hara Fruzsina számos nemzetközi trombitaversenyen ért el kiemelkedő helyezést. Repertoárján a különleges virtuóz trombitaversenyek szerepelnek, mint Michael Haydn D-dúr versenyműve, amit először ő játszott fel lemezre az eredeti hangolásban barokktrombitán. Fruzsina jelenleg főleg aktív szólista barokk trombitájával, több barokkegyüttesnek, illetve kamarazenekarnak is tagja.

Az estén többek között felcsendül Georg Muffat Toccata primája, Bach Fantasia in C darabja, valamint részleteket hallhatnak Jean-Baptiste Loeillet Sonata d-moll művéből.

Engedje, hogy Önt is elvarázsolja az orgona hangja által életre hívott hangulatok széles skálája.

Jegyek válthatók online a oldalon, valamint a hangverseny előtt a helyszínen. További információ a programokról a weboldalon található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában