szponzorált tartalom

2019.05.22. 09:53

Európai Hulladékcsökkentési elismerő oklevél a Klímanócskák vezetőjének

Brüsszelben, az Európai Hulladékcsökkentési Díj átadóján május 15-én elismerő oklevélben részesült a hódmezővásárhelyi Klímanócskák program megalkotója, Bozókiné Szabó Ildikó.

Tavaly novemberben rendezték meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet (EHH), melynek célja, hogy minél szélesebb körben megismerjék sérülékeny világunk hulladékkal kapcsolatos problémáit és felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés fontosságára.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét során a résztvevő önkéntesek hulladékcsökkentési akciókat valósítottak meg, melyek közül a program magyarországi koordinátora, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakemberei kiválasztották a legeredetibb megoldásokat, melyeket díjazásra terjesztettek fel.

Bozókiné Szabó Ildikó Klímanócskák Oktatási Programja a magánszemélyek kategóriájában került a díjra jelöltek közé.

A programban a gyerekek lépésről-lépésre elsajátítják a fenntartható hulladékkezelés módszereit, miközben családjaikkal együtt csökkentik a megtermelt hulladékot.

Hód Huncutka Szelektív Krónikái a szelektív hulladékgyűjtésről mesél, a gyerekek ökológiai lábnyomot mérnek, a tudatos vízhasználattal ismerkednek, takarékoskodnak az energiával, sőt, barkácsolással ügyesedhetnek, miközben valódi Klímanócskává válnak. Képek, élmények, praktikák a Klímanócskák facebook oldalán varázsolják el a felnőtt követőket is.

„Hitvallásom, hogy a családokat a gyermekeken keresztül lehet megszólítani, és a tudatos magatartásukat fejleszteni a fenntartható jövő érdekében. Tapasztalatom szerint a szemléletformálás hatására átlagosan 20%-kal javult a családok tudatossága a hulladékcsökkentésben”

– mondta Ildikó.

A program eredetisége, újszerű megoldásai és hosszú távú eredményessége miatt követendő és másolható példát állít más városok és országok elé is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában