Kabelit Kft.

2018.02.05. 11:50

Növekvő árbevétel mellett 80-90 munkavállalót foglalkoztatnak

Sikersztori a bonyhádi Kabelit Kft. története: kis műhelyből váltak milliárdos vállalkozássá.

Két évvel a gazdasági válság után két gépészmérnök végzettségű, üzem- és termelésvezetésben jártas férfi több évnyi kábelgyártó cégnél felhalmozott tapasztalat után döntött úgy, hogy saját lábukra állnak és megalapítják cégüket. A bonyhádi székhelyű és telephelyű, száz százalékban magyar tulajdonban lévő Kabelit Kft. legnagyobb vevője az osztrák Aspöck Systems GmbH, amely Európában piacvezető a pótkocsi világításrendszerek terén. A völgységi városban működő termelési és logisztikai létesítmény a járműiparnak kábelkötegek, lámpatestek, csatlakozók gyártásában érdekelt elsősorban, de több iparág igényeit kiszolgálva gyártanak kábelkötegeket.

– A termékeink 99 százaléka Nyugat-Európába, osztrák, német és svájci cégekhez kerül – mondta Feith Tibor, ügyvezető-tulajdonos. – Hét évvel ezelőtt mindössze kilenc fővel indultunk, azóta növekvő árbevétel mellett folyamatosan 80-90 munkavállalót foglalkoztatunk. A termelőterület 700 négyzetméter, a 400 négyzetméteres raktárunkat 2011-ben részben pályázati pénzből építettük. A forgalmunk bővül, úgy tűnik egyre nagyobb igény mutatkozik konfekcionált kábelekre. Éppen ezért az elkövetkezendő években bővítést tervezünk.

Az alkalmazotti létszám nagy részét nők teszik ki, akik a termelőüzemben két műszakban végzik a kábelkötegekkel szerelt lámpatestek gyártását. A családias, jó légkörű munkahelyre többen szülési szabadság után tértek vissza, akiknek a „kismamaműszak” ideális. A dolgozók fele-fele arányban helybeliek és ingázók. Az utazási bérletek 86 százalékát megtéríti a Kabelit Kft.

– Hetente egy nyerges kamion viszi a kész árut, hozza a nyersanyagot – tette hozzá Moldován István ügyvezető-tulajdonos. – A munkavállalóink versenyképes bért kapnak, emellett béren kívüli juttatásban is részesülnek. A munkavédelem területén szigorúak vagyunk, ugyanakkor feleslegesen nem stresszeljük dolgozóinkat. A törvényi előírásoknak megfelelő rögzített munkaidő-beosztásban dolgoznak, a napi pihenő- és ebédidő meghatározásánál figyelembe vettük igényeiket.

A két vezető a legtöbb időt az üzletfejlesztésre szánja. Az új piacok kiszolgálása, a tudásátadás, vagy az új kollégák betanítása a növekedés szempontjából fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában