szponzorált tartalom

2020.10.20. 08:48

Legfontosabb kincsünk: az egészségünk

,,Mindegy, csak egészség legyen!” – szokták mondani. És milyen igaz! Az elmúlt év másról sem szólt, mint a COVID-19 világjárványról, ami így, vagy úgy, de mindenkire hatással volt. Joggal gondolkozhatunk el ilyenkor azon, hogy mekkora értéke van, ha jó egészségi állapotnak örvendünk. Igenám, de nem elég, ha most egészségesek vagyunk, nyilván mindannyian szeretnénk azok is maradni. Összeszedtünk néhány dolgot, ami segítségül szolgálhat egészségi állapotunk megóvásában.

Forrás: Shutterstock

Az vagyok, amit megeszem?

Bizony, óriási hatással van ránk az étel, amit megeszünk, ezért a helyes táplálkozás egészségünk egyik alappillére.

Ugye ismerősen cseng a ,,Napi egy alma, az orvost távol tartja.” mondás? Természetesen ennél összetettebb a dolog, de arra mindenképp érdemes odafigyelnünk, hogy milyen minőségű, összetételű és származású élelmiszert vásárolunk.

Sportosan könnyebb

Rendszeres testmozgással számos betegséggel szemben ellenállóbbá tehetjük testünket. A sportolás, amellett, hogy elősegítjük vele immunrendszerünk megfelelő működését és számtalan pozitív élettani hatása van, segít megszabadulni a súlyfeleslegtől is.

Persze nem mindannyian születtünk maratoni futónak, ezért sokkal hatékonyabb, ha megtaláljuk a saját testünkhöz és személyiségünkhöz leginkább passzoló mozgásformát, legyen az futás, úszás, jóga vagy éppen gyakori hosszú séták.

Ép testben ép lélek

Sokan úgy mondják, hogy ,,ép testben ép lélek”, pedig ez fordítva ugyanúgy – ha nem méginkább – igaz. Ha lelkünk jól van, testünk is kevésbé fogékony a betegségekre. Olvasás, meditáció, elcsendesedés a természetben, baráti beszélgetések vagy éppen terápia, tegyük bármilyen módszerrel, mindenképp érdemes időt szakítani lelki békénk megóvására.

Eszközök és készítmények

A felsorolt módszerek egyértelműen hozzájárulnak ahhoz, hogy megőrizzük egészségünket, de nem mehetünk el szó nélkül a valamivel konkrétabb, tárgyi megelőzési módok mellett sem.

A vitaminok és különböző immunerősítő készítmények alkalmazása mellett a rendszeres kézfertőtlenítés, a kesztyű és maszk viselése, és a testhőmérséklet ellenőrzése is rendkívül fontossá vált. Ilyen és egyéb, egészséggel kapcsolatos eszközt könnyedén beszerezhetünk különböző webshopokból. Erre a linkre kattintva folyamatosan megújuló kínálatból válogathatunk.

Akár a Gruppi.hu -n vásárolt eszközöket, akár az egészséges táplálkozást részesítjük előnyben, ne feledkezzünk meg a többi segítségről sem, ami a kezünkben van, és természetesen járjunk rendszeresen kivizsgálásokra is! Sokkal többet tehetünk, mint gondolnánk. Vigyázzunk magunkra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában