szponzorált tartalom

2020.10.08. 00:00

Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

A 2020/2021. tanévben ismét meghirdette az „Atomenergia – A biztos jövő” Tanulmányi Ösztöndíjprogramot a Paks II. Zrt. Középiskolások és műszaki képzésben részt vevő egyetemisták pályázatait várják a programban, amely a szakok és egyetemek számát tekintve is bővült. – Célunk, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését az energetika, az atomenergia iránt, illetve tehetséges, jól képzett fiatalokkal erősítsük szakembergárdánkat – mondta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

Mittler István kommunikációs igazgató, Paks II. Zrt.

A tavalyinál több egyetem, illetve több egyetemi szak hallgatói jelentkezhetnek a Paks II. Zrt. ösztöndíjprogramjára. – Az előző tanévben hét, idén már tizenkét egyetem alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatói, valamint változatlanul a paksi Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) diákjai pályázhatnak ösztöndíjra. A BSc és MSc programra a biztonságtechnikai, energetikai, építő-, gépész-, környezet-, mechatronikai, vegyész- és villamosmérnöki, valamint mérnökinformatikus, fizikus és műszaki menedzser szakon tanulók jelentkezését várják – tájékoztatott Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az „Atomenergia – A biztos jövő” Tanulmányi Ösztöndíjprogramban számos ESZI-s diákkal és egyetemi hallgatóval kötöttek ösztöndíjszerződést a 2019-es évben. Utóbbiak közül 2 fő már a Társaság munkavállalója.

A pályázati programban megjelölt intézmények tanulói 2020. október 26-ig jelentkezhetnek a Paks II. Zrt. ösztöndíjprogramjára, amennyiben tanulmányi eredményük átlaga eléri az előírt szintet és pályázatuk megfelel a meghatározott kritériumoknak. A nyertes pályázók, amennyiben az ESZI diákjai, két féléven keresztül félévente bruttó 75 ezer forintot kapnak, ha felsőoktatási intézményben tanulnak, tanulmányaik befejezéséig félévenként bruttó 300 ezer forint összegű ösztöndíjban részesülnek.

– A Paks II. projekt magas szakmai színvonalú megvalósításához jelentős számú, jól képzett szakemberre, megfelelő szakmai utánpótlás biztosítására van szükség. Az „Atomenergia – A biztos jövő” Tanulmányi Ösztöndíjprogram célja az új blokkok létesítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges munkaerő biztosításának elősegítése az energetika, az atomenergia iránt érdeklődő fiatalok támogatásával – emelte ki Mittler István. A kommunikációs igazgató hozzáfűzte: a program vonzó támogatási rendszerrel ösztönzi jelentkezésre a pályakezdő fiatalokat: akár a középiskolai évektől a mesterszakos diploma megszerzéséig célzott szakmai orientációt biztosít, támogatja őket tanulmányaik sikeres teljesítésében és az aktuális foglalkoztatási lehetőségek figyelembevételével elősegítheti az elhelyezkedést egy biztos munkahelyen. Az ösztöndíjasok szakmai gyakorlatot teljesíthetnek, illetve a nyitott pozíciók függvényében csatlakozhatnak az egyedi technológiai, beruházási és projektmenedzsment ismeretek megszerzését célzó Mérnök leszek a Paks II.-nél programhoz is.

A részletes pályázati feltételek a Paks II. Zrt. honlapjának önálló menüpontjában olvashatók (https://paks2.hu/web/guest/tanulmanyi-osztondijprogram), a jelentkezéshez szükséges dokumentumok ugyanitt letölthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában